Home » Chapter 7 – Frozen Fields

Chapter 7 – Frozen Fields

door Edwin Knip
144 views 2 minuten leestijd

Stevige recht-door-zee powerrock van Nederlandse bodem.
Elf nieuwe nummers zijn er te vinden op het nieuwe album van de Nederlandse band Chapter 7. De vierkoppige band bestaat uit zanger Jeroen Bruers, gitarist Dennis Cruyssen, bassist Bas van Os en drummer Roland Baak. Alle nummers zijn geschreven door de band zelf en de band heeft zelfs de productie zelf gedaan, maar dat laatste wel met hulp van Tom Sikkers. Het geheel heeft geleid tot een muzikaal aanbod waar de luisteraar ruim veertig minuten van kan en zal genieten.
De teksten zijn gebaseerd op hoogte- en dieptepunten van de afgelopen jaren, persoonlijke emoties, gedachten en handelingen vormen net als bij het debuut album het belangrijkste ingrediënt voor de composities. Het album opent lekker stevig met Little By Little en Down. De nummers laten een band horen die al wat jaren aan de weg timmert. De band heeft behoorlijk wat positieve reacties op het debuut album mogen ontvangen en ook de optredens bij shows van Maiden UniteD en Voodoo Six hebben gezorgd voor positief commentaar.
De band weet de nummers strak en hard te spelen, maar het geheel blijft melodieus. Af en toe is er een rustpuntje in een nummer, maar daarna gaat het weer in een vlot tempo door. Het titelnummer Frozen Fields begint rustig en dat blijft het vrijwel het hele nummer, met hier en daar een stevige uitspatting. Rise Against, Ride On en Smile Of Pride. Zomaar een willekeurige greep uit de titellijst, stuk voor stuk goed gecomponeerde nummers die lekker in het gehoor liggen.
Frozen Fields is deel twee van het aangekondigde drieluik dat de band uit wil geven. En na het luisteren van dit tweede deel kijk ik al reikhalzend uit naar het slotstuk. Voorlopig zal de luisteraar, de liefhebber, het met dit uitstekende album moeten doen. Maar dat is geen straf.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00