Home » Chigurh – The Struggle

Chigurh – The Struggle

door Filip van der Linden
95 views 2 minuten leestijd

Het Noord-Brabantse Chigurh maakt lekkere no-nonsense heavy metal met een flinke scheut thrash. Met zangeres Friek de Beer komen ze een beetje in de lijn van het Belgische Bliksem (dat er begin dit jaar de brui aan gaf). Zelf zeggen ze dat ze de mosterd halen bij Alter Bridge, Sevendust, Thin Lizzy, Soundgrarden en Iron Maiden, en dat zit er wel een beetje in, maar het resultaat is toch een stak strakker en harder. Meer in de richting van pakweg Iced Earth.
 
Hun eerste EP The Struggle brengen ze uit via Into The Limelight Records. Daarop slechts vier songs, die toch een mooi beeld geven van het potentieel van deze band.
 
Het beste nummer van deze EP wordt aan het begin al weggegeven. Not Like You is zo’n song die na de eerste luisterbeurt nog minstens enkele dagen in je hoofd blijft spoken. Het is het visitekaartje van de band: sterke compositie, elke muzikant beheerst zijn instrument tot in de puntjes en zangeres Friek mag eens flink uithalen met haar stem. Een sterk nummer om lekker mee te brullen en op te headbangen. Degelijke heavy metal zonder meer.
 
Ook de andere songs op de EP zijn prima, met misschien een iets mindere meezingfactor voor Envy en Payback. Maar opnieuw sterke composities en mooie solo’s. Alleen een nog betere geluidsmix zou deze band pas echt laten knallen. Het is nog een beetje een ongeslepen diamant.
 
Chigurh timmert al een tijdje aan de weg en heeft talent te koop. Dat komt er op deze The Struggle nog niet helemaal uit, maar als ze de band bij elkaar kunnen houden, komen ze binnen een paar jaar vast met een volledig album op de proppen dat ons helemaal van onze sokken zal blazen. Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.
https://www.facebook.com/Chigurh.music/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00