Home » Channel Zero heeft nieuwe single

Channel Zero heeft nieuwe single

door Filip van der Linden
154 views 2 minuten leestijd

De Belgische metalband Channel Zero heeft vandaag z’n nieuwe single Blood Letters in première laten gaan op Studio Brussel. De single is de voorbode van het album Exit Humanity, dat in het najaar zal uitgebracht worden. Op de single herhaalt zanger Franky De Smet-Van Damme een paar keer “Religion is a virus”. Met de release op de dag na de bomaanslag op het concert van Ariana Grande in Manchester is de single ongewild heel actueel.
 
Channel Zero is één van de bekendste metalbands in België. De band werd opgericht in 1990 en was actief tot de split 1997. In die periode werden vier studio-albums en één liveplaat uitgebracht en werd getourd in Europa (o.m. Dynamo Open Air), Australië en de Verenigde Staten.
 
Via een Facebook-oproep kwam er in 2010 een reünie. De zes reünieconcerten in de AB in Brussel waren snel uitverkocht. Later dat jaar stond de band op Graspop. In 2011 speelde de band op Fortarock in Nijmegen en werd de cd Feed’em with a brick uitgebracht, met de Amerikaan Mikey Doling (Soulfly, Snot) op gitaar. Op 10 augustus 2013 overleed drummer Phil Baheux. Die dag zou Channel Zero optreden op het Alcatraz Metal Festival in Kortrijk. Op de volgende CD Kill All Kings, die in 2014 uitkwam, speelde Roy Mayorga (Soulfly, Stone Sour) de drums in. Voor de daarop volgende concerten werd de Amerikaan Seven Antonopoulos ingehuurd. In 2015 en 2016 volgde een tour langs de Belgische culturele centra met een akoestische set, waarbij de CD Unplugged werd uitgebracht.
 
Channel Zero speelt deze zomer o.m. het voorprogramma van Guns ’n Roses op Werchter Classic en op Rock Herk. In het najaar volgt een clubtour in België. Nederlandse haltes staan voorlopig nog niet op de agenda.
 
https://stubru.be/music/channelzeroisterugmetnieuwesinglebloodletters

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00