Home » Clan of Xymox naar Cacaofabriek Helmond

Clan of Xymox naar Cacaofabriek Helmond

door Patrick Spruytenburg
214 views 1 minuten leestijd

Eén van de meest toonaangevende (dark) wave bands van de jaren tachtig – Clan Of Xymox – komt naar de Cacaofabriek! De band rond Ronny Moorings maakte vanaf haar debuutalbum uit 1985 naam bij zowel fans als de pers. En die naam heeft de band gehouden tot en met de release van haar laatste album ‘Days Of Black’ van vorig jaar: nog steeds staat Clan Of Xymox voor vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek. De teksten van de band gaan nog steeds over angst, depressie en pijn.
De (Nederlandse?) vaandeldragers van de dark wave hebben niet alleen een gorte schare fans in Europa; ook in Noord en Zuid-Amerika wordt de band op handen gedragen.
Clan of Xymox speelt vanavond een set waarin we muziek uit het gehele oeuvre van de band voorbij horen komen, van klassieke tracks als ‘A Day’ en ‘Medusa’ tot de laatste single ‘Loneliness’.
Support wordt verzorgd door The Arch; met hun stijl creëert The Arch een onmiskenbare mix van energieke post-rock gitaren, elektronische dark-wave-elementen, dynamische Elektronische Body Music basics en touchy vocals. Kortom, een een wisselwerking tussen verschillende ingrediënten, die de luisteraar echt kan fascineren. Voorzichtig:
Wanneer: zaterdag 27 april 2019
20:30 uur: deuren open
21:00 uur: aanvang
Rockportaal is aanwezig voor een live review.
bron: website cacaofabriek

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00