Home » Kayak naar Cacaofabriek Helmond

Kayak naar Cacaofabriek Helmond

door Patrick Spruytenburg
149 views 1 minuten leestijd

In 2018 verscheen het zeventiende album van Kayak, eenvoudigweg getiteld ‘Seventeen’. Het was het eerste album van de band rondom muzikaal leider en duizendpoot Ton Scherpenzeel op het geweldige Inside Out label.
Kayak behoeft eigenlijk geen nadere introductie. De band werd reeds opgericht in 1972 door Ton Scherpenzeel, drummer Pim Koopman, gitarist Johan Slager, bassist Cees van Leeuwen en zanger Max Werner. Kayak was het Nederlandse antwoord op bands als Yes en Genesis, scoorde hits met songs als ‘Ruthless Queen’, ‘Want You To Be Mine’ kende veel bezettingswisselingen en hield op te bestaan in 1981.
Scherpenzeel speelde vervolgens in Camel en Werner begon een solocarriere. Maar het verhaal rondom Kayak was nog niet over. In 1999 (!!) besloten Scherpenzeel en Koopman om Kayak nieuw leven in te blazen en ook Werner sloot zich weer aan bij de band. De muziek was voor een groot deel vergelijkbaar met de muziek uit de beginperiode al was het allemaal wat levendiger en heavier geworden. In 2009 overleed Pim Koopman maar dit grote verlies weerhield de band er niet van prachtige albums uit te brengen als ‘Merlin; Bard Of The Unseen’ en ‘Letters From Utopia’.
Vandaag de dag is Ton Scherpenzeel nog het enige originele bandlid en heeft hij enkele geweldige muzikanten rond zich heen verzameld. Bart Schwertmann is zanger en Marcel Singor speelt gitaar; zijn vormen met Ton de core van Kayak. Als bassist schakelt de band Kristoffer Gildenlow in (ex Pain Of Salvation) en als drummer Hans Eijkenaar.
Wanneer: zaterdag 13 april 2019
20:30 uur: deuren open
21:00 uur: aanvang
Rockportaal is aanwezig voor een live review.
bron: website cacaofabriek

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00