Home » Coldcell – Those

Coldcell – Those

door Filip van der Linden
243 views 1 minuten leestijd

ColdCell is met Those aan zijn derde album toe. De Zwitsers-Duitse band brengt atmosferische blackmetal met invloeden van doom, extreme metal en klassieke rock.
 
Het geluid op Those is heel organisch. ColdCell bestaat dan ook uit doorwinterde muzikanten. De band ontstond in 2012 uit de restanten van Atritas, één van de oudste blackmetalbands van Zwitserland.
 
Onder de noemer ColdCell hebben ze de grenzen van hun blackmetal verruimd met synths, psychedelische passages en zelfs wat industrial metal, al blijft het geheel wel duidelijk herkenbaar als atmosferische blackmetal. Ook in de teksten houdt ColdCell zich niet strikt aan de klassieke thema’s, maar gaan ze eerder naar onderwerpen die je vindt bij post-rock en post-metal. Als geheel zou je Those van ColdCell daarom misschien als post-black kunnen catalogiseren. Inzake sfeer en geluid zitten ze nog dicht bij de blackmetal, maar de post-invloeden zijn onmiskenbaar.
 
De muzikale uitschieters op Those zijn Sleep Of Reason, Drought In The Heart en Heritage. Misschien geen voer voor de blackmetal-puristen, maar een schat aan tristesse voor wie al even verder durft te kijken.
 
Dit album zal zeker liefhebbers van Wiegedood, Burzum, Alcest, Farsot, Celtic Frost, Blut Aus Nord en Altar Of Plagues kunnen bekoren.
 
https://nl-nl.facebook.com/coldcellofficial/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00