Home » Commando – Rites Of Damnation

Commando – Rites Of Damnation

door Edwin Knip
152 views 1 minuten leestijd

Heavy metal doorspekt met trash metal invloeden in een niets ontziend tempo, zo kan je het mini album van Commando het best omschrijven.
De Zweedse band wordt opgericht in 2016 en brengt in 2018 een demo uit, met een oplage van honderd stuks. Na de demo komt de band nu met een mini album met daarop de twee nummers van de demo, aangevuld met vier nieuwe nummers. Als de band in 2016 wordt opgericht, zitten de bandleden nog op school. Met invloeden vanuit de metal wereld weten ze al snel een eigen geluid te vinden.
De invloeden komen onder andere van Solitude, Mercyful Fate en trash bands zoals Antichrist en Insane. De invloeden zijn te horen op de nummers die volgens zanger Robin Bidgoli gewoon een verzameling zijn van melodieën die de band tot nu toe geschreven heeft.  De nummers hebben onderwerpen als offerrituelen of verwijzen naar mythologische onderwerpen.
Het eerste nummer is Sacrament dat een doordringende riff kent als intro, langzaam bouwend aan een hechter geheel. Het nummer wordt langzaam een rocknummer waar een hysterisch aandoende zang overheen gegoten wordt, het kenmerk van de band en zanger Bidgoli. Final Judgement is een wat sneller nummer dat op dezelfde voet doorgaat.
De band weet het tempo er in te houden tot en met het laatst nummer, Burn The Sky. In bijna vijfentwintig minuten weten de vier muzikanten een oorverdovende energieke setlist neer te leggen. Goed opgebouwde nummers, af en toe wisselend in tempo zodat er genoeg variatie overblijft. Het is een volgende stap in de ontwikkeling van deze jonge band waar we ongetwijfeld meer van gaan horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00