Home » Mad Hatter – Pieces Of Reality

Mad Hatter – Pieces Of Reality

door Edwin Knip
153 views 1 minuten leestijd

Zweedse power metal met een vette knipoog naar een wereldberoemd kinderboek.
Mad Hatter werd in 2017 opgericht door zanger Petter  Hjerpe en drummer Alfred Fridhagen, beide leden van de power metal band Morning Dwell. Het debuutalbum in 2018 wordt met lovende kritieken overladen en brengt de band zelfs naar het Gineta Rock Festival in Spanje.
Fever Dreams is het eerste nummer, een wat dreigend en duister intro. Het is instrumentaal, op de achtergrond hoor je een sinistere lach. Het nummer gaat over in Master Of The Night, een stevig en uptempo rocknummer. Het nummer is melodisch en is doorspekt met koortjes.
Queen Of Hearts kennen we allemaal uit het verhaal van Alice In Wonderland, waar de Mad Hatter uiteraard ook in voorkomt. Ook in Rutledge Asylum wordt Alice opgeroepen. Over het hele album zijn verwijzingen naar het kinderboek. De nummers worden gedragen door een combinatie van stevig drum- en gitaarwerk.
Het hele album duurt drie kwartier. Vijfenveertig minuten overrompelende power metal met flink wat heavy metal invloeden. Nergens zakt het tempo iets in, de band blijft vol gas doorspelen. Mede door de herkenbaarheid van de personen die hier en daar in de nummers voorbij komen is het een aangenaam album om naar te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00