Home » OZ – Forced Commandments

OZ – Forced Commandments

door Edwin Knip
120 views 1 minuten leestijd

Finse heavy metal band OZ komt met het achtste album op cd en vinyl.
De in 1977 opgerichte band komt in 1982 met het debuut album. In eerste instantie zijn de teksten satanisch en occult, totdat bassist Jukka Homi (alias Jay.C.Blade) voor de EP Turn The Cross Upside Down een royalty afrekening krijgt van 666 Zweedse kronen. Vanaf dat moment besluit hij geen satanische teksten meer te schrijven. Tussen 1991 en 2010 doet de band helemaal niet, om daarna in 2011 en 2017 weer een album te lanceren.
De line-up van het eerste uur bestaat niet meer, de band bestaat anno 2020 uit zanger Vince Kojvula, gitaristen Johnny Cross en Juzzi Kangas, bassist Peppy Peltola en drummer Mark ‘Ruffneck’ Mark. Mark is de enige uit de huidige bezetting die vanaf 1977 heeft meegespeeld. De andere leden zijn rond 2015 ingestapt.
Het nieuwe album bevat acht nummers, aangevuld met drie bonustracks. De nummers staan bol van stevige riffs en gitaarsolo’s. De zang van Kojvula is gedreven en doorspekt met hoge uithalen. Melodische nummers met teksten over omgaan met tegenslagen en leugens, om maar een greep te doen. De nummers laten een negatief beeld zien van de hedendaagse samenleving.
The Ritual is een ruig nummer met hoge vocalen en een duistere tekst over brandende kandelaren, het schrijven in blood en fatala vloeken. Het is alsof OZ weer wat terugkeert op de beginjaren. In een klein uur tijd weet OZ te overtuigen dat het heilig vuur nog lang niet geblust is en dat de band nog steeds liefhebbers van metal kan overtuigen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00