Home » Conan/Slomatics Split re-release

Conan/Slomatics Split re-release

door pim@rockportaal.nl
142 views 2 minuten leestijd


Op 1 juni brengt Black Bow Records de split Slomatics/Conan opnieuw uit op Ogre groen vinyl! Tijd voor alle doom fans om weer een blik in de portemonnee te werpen. Niet alleen zijn deze twee bands inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire in het genre, ook het veelzeggende artwork van Tony “Bones” Roberts is een reden om dit album op vinyl aan te schaffen en je te vergapen aan de hoes.
In 2011 waren Conan en Slomatics nog niet zo legendarisch als dat ze nu zijn. Conan bestond toen vijf en Slomatics zeven jaar en in die tijd zijn ze goed bezig geweest met het verrijken van het doomgenre. Conan deed er een scheut vikingmetal bij en Slomatics een scheut melodie. Op deze toch wel legendarische split laten beide bands zich van hun beste kant ziet: hun langzame, crushende kant weliswaar. Older Than Earth is een nummer waarbij je een leger aan vikingen en ridders op een rots ziet staan, te schreeuwen tegen één of ander kolossaal zeemonster wat uit de zee is opgerezen. Conan heeft zijn kolossale bijna mythologische geluid te danken aan de vocals, die varieren van geroep tot geschreeuw en gegrunt. De loodzware en superlangzame riffs die op je in hakken als een roestige bijl zijn de spreekwoordelijke kers op de taart…in dit geval een roestige knots in je nek.
Slomatics opereert in hetzelfde tempo maar waar Conan vooral logge zware riffs speelt en het moet hebben van zwaarte en herhaling, voegt Slomatics daar wat meer melodie bij en dat is wel fijn. Conan is de strijdlustige krijger en Slomatics is de zachtaardige reus die een beetje de blues heeft. Daarmee wil ik niet zeggen dat je de grote treurnis van My Dying Bride kunt verwachten: een nummer als Black Blizzard is zo dreigend zwaar dat ik even vergeet dat het bijna zomer is.
Conclusie: Goed dat deze split opnieuw wordt uitgebracht. Beide bands zijn grote spelers in het doomgenre en op deze split hebben ze erg mooie dingen gedaan.
Op een schaal van 1 tot 10:
8,5

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00