Home » Heruin – Addict

Heruin – Addict

door Maurice van der Zalm
224 views 2 minuten leestijd

Vanuit Duitsland komt Heruin vanuit de stal van Famined Records onze kant oprollen. Met de EP Addict laat deze jonge Duitse band van zich horen en zoals de bandnaam (fonetisch gezien) en de titel van de EP doen vermoeden is het geluid van Heruin inderdaad wel wat verslavend. Niet in eerste instantie, maar dat is helaas met alle verslavingen zo. De vijf composities op Addict gaan zich na een aantal luisterbeurten echter vastkleven aan je onderbewustzijn.
Waar dat door komt is niet helemaal duidelijk. Misschien is het de wat langzame groovende impact die kenmerkend is voor het geluid van Heruin. Of misschien is het de mix van metalcore en nu-metal die het hem doet. Feit is wel dat het aanslaat.
Single Addict heeft inderdaad dat langzame karakter en grooved in de coupletten lekker zwaar, zoals KoRn dat ook kan. Daar tegenover staan de refreinen die met een sterke melodie doorspekt zijn en is het hiphopaccent halverwege een aardige afwisseling. Die hiphopelementen krijgen een sterk vervolg in het intro van Issue. Ook hier ligt het tempo niet hoog en hoewel de compositie aanvankelijk stiekem voorbij lijkt te drijven heeft het toch een zeer zuigende werking na enige luisterbeurten. Dat Slipknot tot de verbeelding spreekt blijkt eveneens in Issue, maar ook in Addict komt dit sterk naar voren.
Meer tempo krijgt de luisteraar in Love. Hier biedt Heruin een mooi evenwicht tussen metalcore en nu-metal en zorgen de nodige versnellingen ervoor dat je meer en meer geboeid blijft luisteren. Zanger Darius Asgarian staat zijn mannetje op Addict, maar in Gore weet hij een mooi evenwicht in zangstijlen te bewerkstelligen. De groove is ook hier nadrukkelijk aanwezig.
Addict is daarmee een EP die aanspreekt. Aan de ene kant kun je je hart ophalen wanneer je als bands zoals Wage War, Sylar of Cane Hillhoudt. Aan de andere kant zitten er een heleboel KoRn en Slipknotingrediënten in die er naar mijn mening ook voor zorgen dat  het geluid op Addict heel aanstekelijk werkt. Hoewel ik ook andere muziek beluister, zal Heruin regelmatig even terug komen in mijn playlists.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00