Home » Conception komt naar Amsterdam

Conception komt naar Amsterdam

door Filip van der Linden
179 views 1 minuten leestijd

Zopas was er op deze site nog het nieuws dat de Noorse progmetalband Conception de live-versie van Cry uitbrengt als digitale single, maar er is nog beter nieuws voor de fans. Volgend jaar doen de Noren, met Roy Khan (ex-Kamelot) achter de microfoon, een Europese tournee. De Nederlandse halte is op 14 april in Amsterdam (Melkweg).

Minstens zo leuk is dat Conception al op 27 maart ook naar het Thunder Metal Fest in de Zappa in Antwerpen (B) komt als één van de headliners. Dat is een tweedaags indoorfestival met behalve Conception nog o.m. FireForce, Blaze Bayley, Freedom Call, Suffocation, Storm Upon The Masses en Pestilence.

Cry stond op Flow, het laatste full album dat Conception uitbracht voor de split in 1998 en bijna zeker staat deze liveversie van Cry binnenkort ook op de limited edition van hun comebackalbum State Of Deception uit 2020. Daarop staan als extraatje herwerkte versies, enkele nieuwe songs en een handvol livetracks.

Voor Conception zijn het Antwerpse festival en de Europese tournee een lange aanloop naar hun deelname aan het prestigieuze ProgPower XXI Fest in Atlanta (USA). Daar delen ze het podium met o.m. Jeff Scott Soto en Dream Evil.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00