Home » Corona Survival Guide voor de liefhebber van harde muziek

Corona Survival Guide voor de liefhebber van harde muziek

door Jochem van der Steen
292 views 6 minuten leestijd

Als je een vaste bezoeker bent van deze site besteed je ongetwijfeld veel tijd aan het bezoeken van festivals en concerten. Helaas is dat nu even niet mogelijk en is het gewoon verstandig en maatschappelijk verantwoord om thuis te blijven. Maar hoe kom je die tijd dan het beste door als fervent metalhead of punker? Het is natuurlijk zaak om Facebook in de smiezen te houden want dagelijks zijn er live streams van diverse artiesten. Daarnaast heb ik nog wat tips voor je.
 
PODCASTS
Zelf ervaar ik het als rustgevend om met mijn ogen dicht naar een podcast te luisteren. Veel van je favoriete artiesten hebben intussen een eigen podcast of worden in podcasts geïnterviewd. Ik noem even wat persoonlijke favorieten. De meeste in deze lijst zijn Engelstalig, maar eentje is in het Nederlands.
Jamey Jasta Show, deze podcast draait al wat jaartjes mee. Je moet even door de product placement en sponsoring heen maar verder is dit een aardige podcast van goede geluidskwaliteit waarin Hatebreed’s Jasta praat met artiesten in ons favoriete genre en soms een comedian. Vermakelijk zijn de business plannen die hij ter plekke weet te bedenken en zijn vast rubrieken als “Yours Is Ours Is” waar men op zoek gaat naar songs die heel erg lijken op andere.
Danko Jones is naast frontman van de gelijknamige energie rockband ook een aardig schrijver van artikelen over muziek. Dat komt met name naar voren in zijn bedachtzame monoloog die elke uitzending opstart. Daarnaast spreekt hij ook met gasten van divers pluimage, maar minder bekende mensen als een Jasta.
Against Them All – The Stick To Your Guns Podcast: fan van deze band? Dan mag je deze podcast niet missen. De band zit bij elkaar om te vertellen over hun albums, tours en beantwoorden vragen van fans. Het leukste aan deze podcast is dat je het gevoel hebt gezellig naar vrienden zit te luisteren. Minder strak van formaat dus dan de eerder genoemde podcasts.
The Intruder Green Podcast: voor de liefhebbers van pop punk en een ietwat komische noot is er deze podcast waarbij de gemaskerde bandiet van de Masked Intruders met gasten uit de punk scene spreekt, altijd helemaal in character.
Talk Toomey: deze podcast heeft altijd interessante gasten. Joshua Toomey interviewt de grotere name uit de metal scene.
Zes Losse Tanden: samen met zijn kompanen kiest David Achter de Molen (John Coffey) de zes leukste nieuwe harde nummers en ouwehoeren wat slap tussen de nummers door.
DOCUMENTAIRES
Youtube zit vol met interessante documentaires over en met je favoriete muzikale helden. Ik som er even wat op. De ene zal je vast gauw leiden naar de andere. Prima vermaak als je Netflix onderhand hebt uitgekeken.
Neem nu deze documentaire over Megadeth of over Iron Maiden .
Voor een hoop ongein en een kijkje in het leven van de punkband NOFX tijdens hun tour van 2008 staat hun serie Backstage Passport online. Dit is mijn favoriete aflevering.
 
Liever gewoon live muziek? Check dan bijvoorbeeld de full set van de Nederlandse happy hardrockers The Dirty Denims hier of die van Machine Head en Gojira .
Meer into black metal? Dan is er deze Wacken show van Mayhem voor jou  of het Poolse Mgła live in Glasgow  en Batushka op Hellfest in 2018.
 
BOEKEN
Liever wat lezen? Dat kan! Ik kan de volgende boeken aanraden, als je een beetje redelijk Engels kunt zijn ze door het populaire taalgebruik goed te lezen:
Punk Rock Dad  door Jim Lindberg, de frontman van Pennywise die je soms hardop laat lachen met zijn herkenbare verhalen over het vaderschap van een punker.
White Line Fever is DE biografie van onze held Lemmy Kilminster van Motörhead. Een prachtige kijkje in zijn turbulente carriere maar vooral in het onconventionele hoofd van dit icoon.
Access All Areas bevat de vermakelijke avonturen van nerd en metalhead Scott Ian van Anthrax.
Confessions Of A Heretic geeft via een soort van interview formaat een beeld van het leven van Behemoth’s Adam Nergal Darski
Ideaal leesvoer voor even tussendoor zijn de verzameling artikelen van de eerder genoemde Danko Jones in het dit leuk geillustreerde boek, I’ve Got Something To Say .
Fan van StoneSour/ Slipknot frontman Corey Taylor? Dan zijn er genoeg boeken voor je van zijn hand. De stem van de loudest mouth in metal doet het prima op papier in deze geestige, ietwat boze verhalen. Begin bij zijn eersteling, Seven Deadly Sins .
Na Backstage Passport nog niet klaar met NOFX? Lees dan de even hilarische als tragische biografie NOFX: The Hepatitis Bathtub and Other Stories,  maar beter niet op nuchter maag.
Zo, met deze tips kom je hopelijk even vooruit. Vergeet natuurlijk ook niet merchandise te bestellen om te dragen terwijl je achter de TV zit of je boek zit te lezen. De bands hebben je poen hard nodig nu ze niet kunnen touren.
Heb je zelf nog tips of meer tips nodig? Contact me via jochem@rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00