Home » Inner Blast – Figment of the Imagination

Inner Blast – Figment of the Imagination

door Edwin Knip
156 views 1 minuten leestijd

Het tweede album van de Portugese band Inner Blast is stevig, rauw en melodieus tegelijk.
Na het debuut album Prophec in 2016 besluit de band om geen keyboards meer te gebruiken. De bedoeling is om de ontstane leegte op te vullen met vocalen en gitaren. Het nieuwe album is verfrissend en vernieuwend, de heldere vocalen van zangeres Liliane Silva voeren een constant gevecht met donkere, rauwe grunts. En het bijzondere aan deze vrouw is, dat ze beide voor haar rekening neemt.
Het album opent met Mankind. Een uptempo rocknummer waarin Silva direct haar vocale kunsten vertoond. De langzame riffs van muziekveteraan Aquiles Dias (ex-Wild Shadow) halen het tempo wat omlaag. Verder bestaat de band uit bassist Luis Silva en drummer Nuno Sabu.
Throne Of Lilith is een nietsontziend, snoeihard nummer met agressieve grunts. Drummer Sabu houdt het tempo hoog met stevige beuken op zijn drums. Het wordt gevolgd door het in het Portugees gezongen O Teu Venemo, een ballad achtig nummer dat in schril contrast staat met het voorgaande nummer. Halverwege wordt het nummer toch heel even wat steviger.
Het drie kwartier durende album laat een vernieuwd Inner Blast horen. De keuze om de keyboards uit de muzikale opstelling te halen heeft goed uitgepakt, de nummers zijn steviger en rauwer geworden. Ne met zangeres en frontvrouw Silva heeft de band toch wel wat bijzonders te bieden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00