Home » Counterfeit Culture – Deathwish

Counterfeit Culture – Deathwish

door Maurice van der Zalm
117 views 2 minuten leestijd

Vier jongens uit New Jersey vormen tezamen Counterfeit Culture en brengen op 1 augustus de EP Deathwish uit. Hoewel op jonge leeftijd laten de heren weten waar ze het over hebben en ageren in de drie composities op de EP tegen de huidige maatschappij waarin media en entertainment ons leven lijken te bepalen.
Daarnaast maken ze zich ernstig zorgen over huiselijk geweld en het drugsmisbruik. Met Deathwish hopen ze een meer positieve insteek over te brengen op de luisteraar die daarmee zijn eigen leven vorm kan geven. Gitarist Patrick Robertson verwoordt het op deze manier: “I hope they think about how they’re living their lives and open their eyes. You don’t have to just do things the way your favorite actor does. Take our songs as inspiration to live your life how you want to live.”
Ze weten de boodschap neer te zetten in drie composities die goed gedijen in het metalcoregenre en torpederen de luisteraar met geproclameerde woede vermengd met aanstekelijke melodieën. In Apothecary komt het allemaal naar voren. Nick Broglio etaleert zich als een begenadigd zanger die binnen de compositie gevuld met sterke breakdowns zijn boodschap op de wereld afvuurt. Die afwisseling tussen prettige harmonieën en stevige muziekpartijen zorgen ervoor dat Apothecary gemakkelijk blijft hangen.
Ook in Second Soul, de compositie waarin Counterfeit Culture het meest ageert tegen the self-destructive death of one’s former self, weet het viertal een sterke melodie te combineren met brute zang dat gebouwd is op een opzwepende muzikale basis die zijn oorsprong in de metalcore vindt.
X staat voor de vernietiging die drugs teweeg brengt. Qua melodie het meest rustige nummer. Op de achtergrond en tussenbeide klinken echter de vlijmscherpe gitaarakkoorden en duwt de ritmesectie het geheel voorwaarts. Dat contrast in kracht en intensiteit laat de compositie groeien en bloeien en de breakdowns halverwege zijn een mooi opstapje naar de gemoedelijke en aantrekkelijke refreinen. Behalve de laatste breakdown die genadeloos het einde inluidt van de Ep Deathwish.
Counterfeit Culture wist het podium al te delen met Suicide Silence, Whitechapel en Thy Art Is Murder en met Ricky Armellino (o.a. Currents) achter de knoppen weten ze Deathwish te maken tot een EP die zeker naar meer smaakt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00