Home » Countess – Sermons Of The Infidel

Countess – Sermons Of The Infidel

door erik@rockportaal.nl
138 views 3 minuten leestijd

378213Het Nederlandse Countess draait al sinds het begin van de jaren negentig mee.  Het  is dan ook  één van de eerste Black Metal bands uit de lage landen.  Vroeger stond deze band garant voor een extreme pot metal. Tegenwoordig is de koers wat rustiger. Dit is met Sermons Of The Infidel niet anders.
Verwacht met Sermons Of The Infidel geen nieuw werk: middels fraaie digi-pack wordt er een selectie van reeds eerder uitgebracht materiaal aangeboden. ..wel allemaal opnieuw opgenomen. Je kunt dit album dan ook zien als een lezing uit het omvangrijke repertoire van deze band. Muzikaal weet men, of vooral Orlok welke de bezieler van deze band is, een mix van  Black Metal aangevuld met Heavy Metal passages te brengen. Countess heeft altijd al een love it or hate it karakter gehad.  Voor sommige Black Metal puristen zal het recente werk wellicht wat te soft zijn. Het  is erg melodisch en ligt stilistisch behoorlijk  ver van de extreme eerste paar platen af. Ook voor mij mag het af en toe wat minder frivool en melodisch zijn: ik mis de grimmigheid, smerigheid en extremiteit bij de nummers. Desondanks weet Countess met dit album een leuke pot metal te presenteren wat me vooral doet denken aan de hoogtijdagen VenomBathory aangevuld met bijvoorbeeld heavy metal van Manowar. Met veel mid-tempo,  Heavy Metal riffs en dito solo’s in combinatie met een flink tapijt aan keyboard  kan men het een soort van recht toe recht aan Black Metal “light” noemen  wat Countess ten gehore brengt.  De stem van Orlok is  een harde noot om te kraken en muzikaal komt het soms ook nogal wat simplistisch over. Weet je hier na een paar luisterbeurten  doorheen te komen dan heb je een prima album met maar liefst vijftien nummers, inclusief live tracks Feuer Und Blut en Hell’s Rock & Roll.
De productie is helder en elk instrument komt goed tot zijn recht op dit album. Ook prettig om te horen dat de bas prominent aanwezig is op de afzonderlijke tracks.  Of het nu  bijvoorbeeld I Am The Infidel, Chosen By The Gods,  het lekkere keyboard gedreven Chapel of Doom of het Nederlandstalige Bloed In De Sneeuw betreft: elk nummer heeft een kop en een staart en blijft na een paar keer luisteren in je hoofd hangen.
Sermons Of The Infidel is een prima lezing uit het oeuvre van Countess  geworden en luister na een paar keer geluisterd te worden lekker weg. Als eerste kennismaking  luidt het devies: even luisteren voor aanschaf. Voor de die-hard fans is het dan weer een leuke hebbedingetje om in huis te halen. En met vijftien tracks ook meteen het geld meer dan waard.
Tracklist:
1.Hymn To The Gods Of Yore
2. Trumpets Of Dawn
3. I Am The Infidel
4. Child Of The Millennia
5. Son Of The Dragon
6. Sermon Of The Devil Preacher
7. Alone Against The World
8. Thermopylae
9. City Of Satan
10. Chosen By The Gods
11. Chapel Of Doom
12. Bloed In De Sneeuw
13. The Veils Of Negative Existence
14. Feuer Und Blut (live)
15. Hell’s Rock & Roll (live)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00