Home » Cove – A Conscious Motion

Cove – A Conscious Motion

door Maurice van der Zalm
192 views 2 minuten leestijd

Cove komt uit het Engelse Kent en bestaat uit een aantal individuen die graag eerlijke muziek maken die henzelf raakt en zijn er niet zozeer gebrand om met gaande trends mee te waaien. Hoewel de band al is vergeleken met bands zoals While She Sleept en Architects zijn ze daar niet altijd helemaal blij mee. Ze zijn het een beetje zat om vergeleken te worden met anderen en proberen met A Conscious Motion hun eigen geluid neer te zetten.
Nu ontkomen we niet altijd aan vergelijken, al was het alleen maar om daarmee richting aan te geven in de reviews. Laten we in dit geval maar gewoon vermelden dat de metalcore op A Conscious Motion sterk aanwezig is en dat de vier composities en tussennummer Host getuigt van een passievolle band die de dieptepunten in het leven bezingen op deze EP.
Solis was de eerste compositie die naar voren was geschoven. Een compositie die heftig ‘aanvoelt’ en waar een zekere mate van onrust naar boven wordt gehaald. Toch blijft de intensiteit in Solis op eenzelfde peil hangen en dat is wat jammer.
Met de tweede single Coincide: Collide heeft Cove me echter wel te pakken. De compositie start met een spannend intro waar gitarist Pete Woolven en drummer Jack Bowdery een fraai samenspel verzorgen alvorens los te gaan. Nieuwe zanger Ben Shorten zorgt met zijn wat Beatleachtige stemgebruik voor een ingehouden spannning die er in de refreinen uit spat. Zijn zang hier klinkt enigszins gekweld. Ook All I Believe heeft dat karakter waarbij couplet en refrein elkaar aanvoelen en aanvullen als yin en yan. De coupletten met de wat ingetogen zang en het prominente basspel van Charlie Smith staat in schril contrast bij de ontlading in de refreinen. Na tussennummer Host sluit de EP af met Reflect Resolve alwaar de heren sterk groovend van start gaan. Dit gevoel of sfeer wordt mooi vast gehouden in een groovende setting met krachtige zang. Ten opzichte van Solis verandert Cove hier de intensiteit waardoor de aandacht meer behouden blijft, mede door een krachtig geluid dat gesierd wordt met een mooie gitaarmelodie. Het biedt iets extra’s toe aan het geheel, terwijl zanger Ben zijn strot nog even onvervalst open zet.
A Conscious Motion is een lekker metalcoreproduct van het vijftal uit Kent. De variatie in de composities maakt hun muziek aantrekkelijk om naar te luisteren en hebben daarmee tot enigszins hun eigen geluid gevonden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00