Home » Humor en positieve aura’s bij Barry Hay's Flying V Formation

Humor en positieve aura’s bij Barry Hay's Flying V Formation

door Dave van Hout
179 views 3 minuten leestijd

Deze twee dingen waren duidelijk aanwezig bij het optreden van Barry Hay’s Flying V Formation in de Cacaofabriek in Helmond op 18 maart. Zowel de hoofdact als de supportact, Bottles of Love, zorgden voor een leuke en humoristische interactie met het publiek. De sfeer in de zaal was gemoedelijk en vol met ‘positieve aura’s’. Dit was te danken aan zowel de persoonlijke omgang van de artiesten met het publiek als de opgewekte beats van hun muziek.
De Dordtse band Bottles of Love begon de avond met een paar grappen en betrok het publiek meteen bij hun show. Dit zorgde voor een gezellige, ongedwongen sfeer. De jongens brachten op 24 februari 2017 hun debuutalbum Hush uit. Het album werd goed ontvangen en kwam binnen op nummer 35 in de Nederlandse Album top 100. De zomer van 2017 stond voor de band dan ook in het teken van festivals, waar zij iedereen in de sfeer brachten met hun energieke muziek. Het is dan ook onmogelijk om niet meegezogen te worden in de optimistische performance van deze jongemannen.
 
De sfeer die werd gezet door Bottles of Love werd moeiteloos omhoog gehouden door de hoofdact, Barry Hay’s Flying V Formation. Ook deze mannen maakten er een echte show van. Het publiek was erg enthousiast, waardoor de interactie tussen artiesten en publiek vlekkeloos verliep. Barry Hay was erg open tegenover zijn fans, en was er ook zeker niet bang voor om even te laten weten dat hij helemaal niet zo’n zielige man was, aangezien hij over een paar weken weer in het vliegtuig naar Curaçao zou zitten!
In een interview met het Eindhoven Dagblad gaf Barry Hay toe dat hij stiekem toch een beetje nerveus was voor het optreden in de Cacaofabriek in Helmond.
,,Dat is de basis van het rock-‘n-roll gevoel: kleine, dampende clubs, meisjes in kletsnatte T-shirts, reizen met een busje. Het is nostalgisch. Met de Earring doen we ook nog clubtours, om dat gevoel niet kwijt te raken.”
Barry Hay geeft ook toe dat het anders voelt om met zulke jonge mannen te spelen in plaats van zijn bandleden van Golden Earring, maar zeker niet minder leuk!
,,Ik ben altijd behoorlijk nerveus voor deze optredens. Kan ik mijn teksten onthouden? Weet ik nog hoe alles precies loopt? Het is een uitdaging, zeker omdat deze bandleden een stuk jonger zijn dan ik. Het zijn allemaal mannetjesputters op muzikaal gebied.”
Dat Barry Hay ontzag heeft voor zijn jongere bandgenoten is goed te merken op het podium. Hij betrekt hen constant bij zijn grappen en grollen en zijn gedol met het publiek. Af en toe liep Hay ineens het podium af aan het einde van een nummer, zodat de jonge muzikanten even in de spotlight konden staan. Er werd zelfs één nummer gespeeld zonder Barry Hay, waarbij Pablo van de Poel, frontman van Dewolff, de vocals verzorgde. Uiteraard werden er ook Golden Earring nummers gespeeld, zoals Radar Love en When The Lady Smiles, waarbij er luidkeels meegezongen werd door iedereen in de zaal.
De avond vloog voorbij, maar gelukkig kregen we nog wel een ijzersterk toegift.
Dankzij de intieme en persoonlijke sfeer die door de bands gecreeërd werd, voelde het net als een avond met oude vrienden. Zeker voor herhaling vatbaar dus!
Tekst Eilish Janssen
Foto’s Dave van Hout


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00