Crazy Cult Roadshow – Crazy Cult Roadshow

De Limburgse Crazy Cult Roadshow klinkt op zijn debuutalbum meteen heel vertrouwd. Heel groovy, stomende stonerrock met invloeden uit de metal en psych. Denk aan Kyuss, Eagles Of Death Metal, Monster Magnet, Buzzkill Baby en White Boy Wasted om al in het juiste spoor te volgen, maar er zit ook nog wat  garage en wat klassieke hardrock in. Het album is een bont allegaartje van smerige rock met woestijngitaren in de hoofdrol.
 
De kwaliteit ligt het hele album van deze Crazy Cult Roadshow door hoog, maar er zijn toch enkele uitschieters. Op Ride The Fuzz gaat het uiteraard om de fuzz-gitaren, maar het blijft niet bij excentriek gitaargepingel, er wordt ook een prachtige song uit gebrouwen. Dat is één van de verschillen met vele andere beginnende bands in het stoner-genre. De juiste sound vinden is geen kunst, er ook nog iets mee aanvangen, dat maakt dat je boven de rest uitstijgt. En dat kunnen ze bij deze Crazy Cult Roadshow. Niet elke track verdient een gouden medaille voor opbouw en structuur en er zijn misschien wel een paar clichés in de teksten geslopen, maar alles bij elkaar is dit een debuutalbum van een internationaal niveau.
 
De tracks waarop alles mooi bij elkaar komt, zijn Luring Lights, Fistfull Of Boomstick en Hits For Shits. Wie wacht op nieuw werk van Kyuss of de Queens Of The Stone Age, kan met een gerust hart ook de Crazy Cult Roadshow aan de borst drukken.
 
 

Related posts

Black Sabbath – Anno Domini: 1989 – 1995

16Volt – Negative On Arrivals

Boneripper – World Ablaze