Cristiano Filippini's Flames Of Heaven – The Force Within

Melodische power metal gebracht door een groep zeer getalenteerde Italiaanse metal artiesten.
Filippini’s muzikale carriere begint met drie instrumentale albums die onder de noemer symfonische opera geschaard mogen worden. In diezelfde tijd gaf hij concerten in Italiaanse opera gebouwen en kerken met een symfonisch orkest. Daarna besloot hij om een kinderwens in vervulling te laten gaan, een carriere in de metal scene. Hij start zijn nieuwe project met zanger Marco Pastorino (Temperance) en gitarist Franco Michelotti (Shining Fury). Deze laatste verhuist echter naar Engeland zodat er zonder hem door gegaan wordt.
Gitarist Michele Vioni (Vivaldi Metal Project) wordt aangetrokken als vervanger en hij neemt meteen twee andere leden mee. Drummer Paolo Caridi (Geoff Tate’s Sweet Oblivion, David Ellefson) en basssist Giorgio Terenziani (Arthemis). Het materiaal wordt afgerond en de nummers worden in drie verschillende Italiaanse studios opgenomen. Het resultaat is een album met een sublieme productie, catchy melodien en geweldig zangwerk.
De gitaarpartijen in nummers als Lighting In The Nigh en We Fight For Eternity zijn ijzersterk. Stevig maar niet ruig, af en toe bombastisch maar niet over-the-top. Nummers als Ab Angelis Defensa en Moonlight Phantom hebben een enorme orkestrale saus over zich uitgegoten gebleven. Ruim een uur lang weet de band een enrome drive te houden, en dan staat er op de cd nog een akoestische bonus versie van Missing You.
Filippini laat horen dat hij zich ook perfect kan manifesteren in dit genre, missie geslaagd. Vanaf de eerste tonen van The Force Within zit je in het album.

Related posts

Human Zoo – Echoes Beyond

Airbag – The Century Of The Self

Warlord – Free Spirit Soar