Home » Cro-Mags en 7 andere bands bekend gemaakt voor The Sound of Revolution in Klokgebouw Eindhoven

Cro-Mags en 7 andere bands bekend gemaakt voor The Sound of Revolution in Klokgebouw Eindhoven

door Marc Koetse
118 views 4 minuten leestijd

THE SOUND OF REVOLUTION, ZATERDAG 4 NOVEMBER 2017, KLOKGEBOUW EINDHOVEN, MAAKT EERSTE ACHT NAMEN BEKEND: CRO-MAGS, H2O, COLD WORLD, NO TURNING BACK, LION’S LAW, WISDOM IN CHAINS, KNUCKLEDUST EN STRENGTH FOR A REASON.
Na het overweldigende succes van de eerste editie van hardcore festival The Sound Of Revolution, maakt initiatiefnemer Martijn van den Heuvel (Loud Noise, No Turning Back) vandaag de eerste acht namen bekend van de tweede editie. Niemand minder dan Cro-Mags, H2O, Cold World, Lion’s Law, Wisdom In Chains, Knuckledust en Strength For A Reason reizen op zaterdag 4 november af naar Klokgebouw Eindhoven. Ook staat No Turning Back natuurlijk weer op de planken, ditmaal tijdens hun 20-jarig jubileum. Kaarten voor The Sound Of Revolution kosten slechts € 25 (excl. servicekosten) en zijn hier te koop.
We zijn trots om een legendarische hardcore band op The Sound Of Revolution te hebben staan, een band die elke hardcore fan zou moeten kennen, een band die geen introductie nodig heeft: Cro-Mags! “Ik ben opgegroeid met de Cro-Mags”, zegt Martijn van den Heuvel. ‘The Age of Quarrel’ is DE hardcore bijbel, met klassiekers als ‘World Peace’, ‘Show You No Mercy’, ‘Hard Times’ en ‘Don’t Tread On Me’, is dit de perfecte plaat en eentje die elke hardcore-liefhebber in zijn platen collectie zou moeten hebben. Als de intro van ‘You Gotta Know’ begint zou niemand moeten stil staan, niemand; deze is voor Onno Cro-Mag!”
De tweede band die we bekend maken voor The Sound Of Revolution 2017 is H2O! We zijn enorm blij ze op de poster te hebben staan. Martijn: “De eerste keer dat ik van H20 heb gehoord en ze live zag, was toen ze de support deden van Sick Of It All in 1995, ik vond ze meteen te gek. Door hun energie en positieve teksten laat deze band je altijd lachen, zelfs als je een klote dag hebt gehad. Ik heb nog nooit een slechte show van ze gezien en ik kan niet wachten om iedereen op TSOR te zien lachen en mee te zingen met H2O, GO!”
De komende editie van The Sound Of Revolution staan er drie bands uit Pennsylvania, Amerika op de bühne. De eerste band is Cold World uit Wilkes-Barre en deze komt over voor een exclusieve Europese show voor 2017. “Ik ben bevriend geraakt met Cold World toen wij met No Turning Back in Amerika gingen touren”, aldus Martijn. “Sindsdien hebben we menig show samen gespeeld in zowel Amerika als Europa en hebben Dan Mills en Alex Russin op onze plaat Stronger meegedaan. Cold World is de perfecte connectie tussen hardcore en hip-hop zoals Biohazard dat ook is. Schud je hoofd terwijl je aan het moshen en stage diven bent en zie How The Gods Chill op de True Spirit podium.”
De tweede band is Wisdom In Chains, the Kings of PA! Wat begon in 2002 als een project tussen Nederlanders en Amerikanen is ontwikkeld tot een van de beste hardcore bands van deze tijd. Martijn verklaart: “Wisdom In Chains eerste show ooit was in Hoofddorp. Het was niet zo goed. Als je me toen had gezegd dat deze band zou ontwikkelen tot de band die het nu is, had ik je nooit geloofd. WIC heeft alles wat je verwacht van een hardcore punkband. De live shows geven elke hardcore fan kippenvel en je wilt alles mee zingen, je in de pit wagen of diven van het podium.”
De derde band uit Pennsylvania is Strength For A Reason. De band uit Nanticoke zullen hun twintig jarig bestaan vieren op The Sound Of Revolution.
De eerste Europese band die we aankondigen is Lion’s Law uit Parijs. “Dit is een van de beste nieuwe oi bands. Zowel als plaat als live zijn deze jongens super. Ik ben heel erg blij dat ze in Eindhoven spelen”, aldus van den Heuvel.
Knuckledust uit London is een gevestigde naam in de wereldwijde hardcore scene. Sinds 1996 hebben de heren podia in Europa en Amerika veroverd met hun unieke LBU stijl. Eenieder die van de harde kant van hardcore houden zal deze band omarmen.
De laatste maar niet de minste is Martijn’s eigen No Turning Back die het twintig jarig jubileum zal vieren in hun geliefde Brabant, tijdens The Sound Of Revolution! Martijn: “In 2017 bestaan we twintig jaar en in november vieren we tijdens TSOR onze ‘hometown show’ met al onze fans. De line-up van The Sound Of Revolution 2017 bestaat uit bands waarmee wij bevriend zijn geraakt op tour en bands waar wij tegenop keken als jonge mannekes, toen we net begonnen waren met de band. Wat vorig jaar tijdens The Sound Of Revolution gebeurde was ongelooflijk en iets wat iedereen lang zal blijven herinneren, maar we zullen het dit jaar herhalen met iedereen! En eroverheen gaan!”
The Sound Of Revolution
Met o.a.: Cro-Mags (USA), H2O (USA), Cold World (USA), No Turning Back (NL), Lion’s Law (FR), Wisdom In Chains (USA), Knuckledust (UK), Strenght For A Reason (USA)
Zaterdag 4 november 2017
Klokgebouw Eindhoven
Deuren open: 12.00 uur
Aanvang: 13.00 uur
Ticketprijs: € 25 (excl. servicekosten)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00