Home » Death Alley en meer op Festival Zonder Naam

Death Alley en meer op Festival Zonder Naam

door Marc Koetse
103 views 2 minuten leestijd

Het begon vier jaar geleden als een festival zonder naam, waar bezoekers van Gebouw-T een naam voor mochten verzinnen. Uiteindelijk bleef het Festival Zonder Naam, niet omdat er geen goede inzendingen waren, integendeel, Festival Zonder Naam was juist één van de inzendingen. En zo geschiedde. Festival Zonder Naam laat de stevigere muzieksoorten horen en gaat dit jaar haar vijfde editie beleven op vrijdag 31 maart, met Death Alley, HunterStreet, ANNIKA en Certain Animals.
Death Alley komt vers van de underground en donkere kelders van Amsterdam. Hard geluid met zware punk en metal. De band draait om de voormalig The Devil’s Blood gitarist Oeds Beydals. Death Alley is een kruising van MC5, Captain Beyond, Blue Oyster Cult, Motorhead en Black Sabbath. Oftewel, goede oude rock ‘n roll gespeeld met een metal finesse, en zwarte psychedelische soul als kers op de taart.
De grensoverschrijdende mannen van HunterStreet brengen IndieRock zoals ze het zelf bedoelen; even brandbaar als pelicule, chemischer dan salpeter, dichter bij de hel dan de hemel, dansbaarder dan Joy Division én bombastischer dan het Requiem van Mozart.
ANNIKA klinkt alsof je stiekem in haar dagboek leest. Haar liedjes zijn kwetsbaar, puur en onstuimig tegelijk. En haar stem, die voel je tot in je tenen. En tot diep in je hart. Overal eigenlijk. Op haar nieuwste EP The Art of Letting Go zingt ze alle bijzondere, ingrijpende momenten uit haar leven van zich af. Met gelaagde popliedjes verheft Annika het loslaten van haar verleden tot een geheel eigen kunst; hier en daar een knipoog naar rock, maar ook naar klassieke muziek – want wanneer hoor je op een popplaat een klarinet?
Certain Animals is een Rotterdams trio dat vuige rock met een vleugje psychedelica serveert, bestaat uit (ex-)leden van PAUW en The Fabulous WannaBeatles. De ervaring van de bandleden in de hedendaagse muziekscene (o.a. DWDD, 3FM, Paaspop, Lowlands en eigen club- en theatertours) en hun liefde voor het gitaargeweld van weleer, heeft de muzikanten doen besluiten gezamenlijk een nieuw avontuur aan te gaan.
Festival Zonder Naam vindt plaats op vrijdag 31 maart in Poppodium Gebouw-T. Tickets voor dit concert kosten €7,50 (inclusief servicekosten) en zijn onder andere verkrijgbaar via de site van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00