Home » Eerste video van het nieuwe album van Ayreon gepost

Eerste video van het nieuwe album van Ayreon gepost

door Maurice van der Zalm
77 views 2 minuten leestijd

Vanaf deze week is het nieuwe album The Source van Ayreon in de ‘voorverkoop’ gegaan. Via de site van Arjen Lucassen/Ayreon en Mascot Label Group is het album, dat op 28 april officieel uitkomt, te bestellen in diverse ‘formaten’. Na één dag is de voorverkoop al een succes te noemen.
The Source speelt zich aanvankelijk af op Alpha, een planeet die zes miljard jaar geleden op een crisis afstevent. Ecologische en politieke catastrofes dreigen het leven er onmogelijk te maken voor de mensheid. Even lijkt de hulp van computers – The ‘Frame – het noodlot af te kunnen wenden. Ze zijn de mensen echter in intelligentie inmiddels ontstegen en lijken zich te beseffen dat hun scheppers juist het grote probleem vormen. The ‘Frame wil best orde op zaken stellen, maar lijkt van zins zich ook meteen van de mensheid te willen ontdoen. Uiteindelijk is er voor de bewoners van Alpha geen andere optie dan een goed heenkomen zoeken naar een veiliger oord. Het is het uitgangspunt voor een verhaal dat alles in zich heeft wat de epossen van Ayreon al jaren zo eindeloos fascinerend maakt.
Een heleboel is nu al bekend van het album en de afgelopen maand zijn er al video’s gepost met een overzicht van alle gasten en een aantal previews.
Vanaf 26 januari is het mogelijk om het nummer The Day That The World Breaks Down. Een nummer waarin alle gastzangers/-zangeressen te horen zijn. Een nummer waarin onmiskenbaar de hand van Arjen Anthony Lucassen de regie voert, want alle ingrediënten van een Ayreoncompositie liggen hier of daar in de compositie verscholen. Episch, meeslepend, krachtig en vertrouwd.
Bekijk de video zelf en oordeel.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00