Home » Crossplane – Fastlane

Crossplane – Fastlane

door Edwin Knip
238 views 1 minuten leestijd

Het vierde album van de Duitse band Crossplane is klaar om door de muziekwereld omarmd te worden.
De verimansformatie wordt in 2009 al opgericht en speelt in 2015 op Wacken. De band bestaat momenteel uit zanger/gitarist Marcel Mönnig, gitarist Alexander Störmer, bassist Andrew Barrett en drummer Mark Brückmann. Fastlane is het vierde album van de band uit het Roergebied.
Ruige rock in de trend van Motorhead knallen uit de speakers, zelfs de vocalen van Mönnig klinken af en toe als die van wijlen Lemmy. De band speelt strak en energiek, het hele album door ligt het tempo hoog. Een fijne combinatie van punk en rock, rauw en zonder franjes. Vanaf Can’t Get You Out Of My Head bijt de band zich vast in een meedogenloze uitvoering van maar liefst elf nummers. Hartstochtelijk gitaargeweld, een ronkende bas en een drummer die zich drie maal in de rondte moet werken om alles bij te houden.
Met Make Beer No War en All Hell Is Breaking Loose gaat het viertal verder. In Rock Out gaat het zelfs nog een tandje sneller. Onheilspellende titels als Fields Of Bone en Epidemic spreken voor zich. Als na veertig minuten het album afgelopen is, keert langzaam de rust van het hedendaagse leven weer terug. Maar niet voor lang, dit album gaat direct voor een volgende luisterronde!
De toer van de band voert langs diverse Duitse steden en wordt op 28 mei afgesloten in Wenen, Oostenrijk. Voor de liefhebbers zijn de concerten op 6 mei in Hamburg en 20 mei in Oberhausen dichtbij genoeg om deze band live aan het werk te zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00