Home » Mr. Moto – Hard Candy

Mr. Moto – Hard Candy

door Wouter van Hal
1,6K views 2 minuten leestijd

Een kleurrijk gezelschap en een zeer kleurrijke cover zijn de ingrediënten van dit album. 
Mr. Moto is een vijfkoppige band uit de omgeving van Veldhoven. Geïnspireerd door de jaren zeventig rock ‘n roll en dat toont meteen zodra je de digipack in handen hebt. Mede dank zij een overweldigende opbrengst van de crowdfunding konden de heren flink uitpakken.
De band is omstreeks 2010 ontstaan uit een HAVO-project aan het lokale Sondervick College. Na wat wisselingen van de wacht wordt de basis nu gevormd door de vrienden Wesley van der Torren (gitaar), Ruud Scheepers (basgitaar), Freek van Hout (zang, piano), Tom van de Ven (gitaar en trompet) en Bas van Hout (drums).
De inmiddels in ons land wonende levende legende John Hayes, jawel de gitarist van de Amerikaanse band Mother’s Finest, heeft de band bijgestaan. Naast het produceren heeft hij ook wat gitaarpartijen op zich genomen. De naam Dirk Joosten staat ook benoemd in de lijst van helpenden. De band heeft, net als bij het vorige album Good Times, gebruik gemaakt van zijn Trypoul studio’s. Een prachtige professionele accommodatie in Neerkant. Leuk weetje is wellicht dat Bløf daar onder andere Zoutelande heeft opgenomen. Inderdaad de band laat niets te wensen over en neemt het allemaal erg serieus.
Hard Candy staat vrij vertaald voor een wat onvolwassen meisje. Maar zodra dit nummer het album mag aftrappen knalt het tegenovergestelde mijn woonkamer door. Een fijn stampende en krachtig klinkende sound dat zeker meer dan volwassen is. De stem van Freek heeft op sommige passages iets weg van Josh Kiszka. En dat is uiteraard exact wat de muziek wenst en het plaatje compleet maakt. De meeste nummers zijn een mix van bluesy, funky, lekker wilde en uptempo riffs. Echter wel zeer doordacht en af. Een band die ook in mijn hoofd springt zijn de Ijslanders van the Vintage Caravan. Voeg er wat heavy rock overheen van bijvoorbeeld de Haagse band Rebelstar en dan is het plaatje wel compleet denk ik. Dat de heren er veel plezier in beleven straalt overal van af. Echte muziek dat je wilt beleven met een halve liter pils in de hand op een festivalweide. Feest op het podium en een lekker zonnetje erbij. Maar ook thuis moet de volumeknop omhoog. Dit moeten de buren ook horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00