Home » Crown Of Glory – King For A Day

Crown Of Glory – King For A Day

door Maurice van der Zalm
164 views 2 minuten leestijd

cover crown of gloryHet Zwitserse Crown Of Glory bracht half mei 2014 hun tweede cd, King For A Day, uit. De band heeft in het verleden in het programma gestaan van onder meer Doro, Axel Rudi Pell en Shakra. Je hebt dus enig idee wat voor vlees (Zwitserse kaas) je in de kuip hebt. De twaalf nummers op King For A Day vervullen de verwachtingen ruimschoots.
Het nummer Storm opent de cd. Het heeft een goed tempo en naast de stabiele basis krijgt toetsenist Philipp Meier meteen de ruimte om naar hartelust zijn spel tentoon te stellen. Tekstueel loopt het niet overal helemaal lekker, maar daar is in bijvoorbeeld The End Of The Line al helemaal niets van te merken. Het hele nummer loopt lekker. Er zijn de nodige tempowisselingen, maar bovenal heeft het een herkenbaar karakter. Dat komt mede door zanger Hene Muther die bewijst wat in zijn mars te hebben. Ik durf zelf te zeggen dat zijn stem in combinatie met de muziek bijvoorbeeld in One Fine Day wat weg heeft van het geweldige stemgeluid van Geoff Tate. Liefhebber van melodieuze hardrock kunnen met titelnummer King For A Day en Morpheus Dream, om er een paar te noemen, hun hart hartstondig ophalen. De nummers klinken goed, het gitaarwerk van Hunge Berglas en Markus Muther spettert regelmatig en nogmaals wil ik benadrukken dat Philipp Meier goed van zich laat horen en het geheel een fraai accent meegeeft.
Luister je graag naar Stratovarius, Edguy of Freedom Call is Crown Of Glory een uitstekend alternatief voor je cd-speler.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00