Home » Cult Of Scarecrow – Cult Of Scarecrow

Cult Of Scarecrow – Cult Of Scarecrow

door Edwin Knip
129 views 1 minuten leestijd

Stevige doom met sombere voorspellingen voor de mensheid, afkomstig uit België.
Cult Of Scarecrow is een band die bestaat uit zanger Filip De Wilde, gitaristen Jan van der Poorten en Ivan de Strooper, bassist Gunther Poppe en toetsenist Eddy Scheire. Op deze release horen we Jeannot Schram op de drums, maar na het afronden van het album heeft hij de band verlaten en is hij vervangen door Nico Regelbrugge. Het album is opgenomen in Oostende in de Oceanside Studios.
In vier donkere, sombere nummers krijgt de luisteraar een niet erg rooskleurig beeld voorgeschoteld. De mensheid zal ten onder gaan aan hebzucht en het volgen van verkeerde idealen. In The Hour Of Blood Run horen we over de Heer Van Het Licht. In een slepend tempo met stevig drumwerk horen we over de ondergang van de mens die zijn ogen sluit voor de werkelijkheid. In The Cult Of Scarecrow wordt de mensheid hebzucht verweten en ook hier wordt hel en verdoemenis in het vooruitzicht gesteld. Na een trage intro voeren snelle drumslagen het tempo op en wordt het minimale gitaarspel uitgebreid. Gaandeweg wordt het volume opgeschroefd tot er een stevig rocknummer staat.
De vier nummers kenmerken zich door stevig drumwerk in combinatie met krachtige riffs. De stem van De Wilde is donker en past perfect bij de boodschap van de nummers. Het is somberheid troef, maar zeker een album dat het beluisteren waard is. Zowel tekstueel als muzikaal is dit een uitstekend debuut.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00