Home » We Are The Catalyst – Ephemeral

We Are The Catalyst – Ephemeral

door Edwin Knip
114 views 2 minuten leestijd

Stevige rock in een mix met alternatieve metal uit Zweden.
Ephemeral is al weer het derde album van deze Zweedse band. Onder leiding van de heldere vocalen van zangeres Cat Fey brengt de band twaalf nieuwe nummers ten gehore. Fey wordt bijgestaan door Kenny Boufadene op gitaar en zang, Joni Kaartineen op bas en Hakan Strind op drums.
Over Pale Waters is het eerste nummer op het album. Na een stevige intro minimaliseert de muzikale omlijsting heel even om de vocalen van Fey toe te laten. Al snel gaat het weer in een hoog tempo verder. Tegen een muur van muzikaal geweld weet Fey zich moeiteloos staande te houden. In Predators is de boodschap dat we allemaal voor eeuwige roem gaan, ten koste van iedereen en alles. Het resultaat zal zijn dat we allemaal in de hel eindigen. Het is een nummer met wat donkerder, zwaardere gitaarpartijen. Logge riffs en stevig drumwerk vormen het nummer tot een sterke song.
Ook in Where The Mountain Stands worden rustige stukken afgewisseld met steviger muziekpartijen. De band heeft één Zweedstalig nummer opgenomen, Innan Allt Faller, vrij vertaald wordt dat in het Engels dan Before It All Falls. Ook hier zit weer de mix van hard en zacht in. Dat het nummer Zweedstalig is, valt eigenlijk alleen op als je heel goed luistert, muzikaal gezien is het nummer kwalitatief net zo sterk als de andere nummers.
Met de nummers Breathing Black, In Shadows en The Broken blijft het hoge tempo er in. Harde nummers met stevig gitaarwerk. Ten slotte sluit het album af met Dust, een nummer over een persoon die alleen is tot aan zijn dood. En na zijn dood is hij slechts stof terwijl de wereld door gaat.
Ephemeral is een heerlijk album om naar te luisteren, mede door de combinatie van de frisse vocalen van Fey in combinatie met het stevige muzikale frame van de nummers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00