Home » Cult Of Scarecrow – Tales Of The Sacrosanct Man

Cult Of Scarecrow – Tales Of The Sacrosanct Man

door Filip van der Linden
335 views 2 minuten leestijd

Tales Of The Sacrosanct Man van de Belgische band Cult Of Scarecrow is het langverwachte vervolg op het debuutalbum Cult Of Scarecrow uit 2018. Het nieuwe album wordt in september wereldwijd uitgebracht bij het Italiaanse WormHoleDeath Records/Aural Music, maar Sounds of Hell kreeg de primeur en mag de CD nu al te koop aanbieden in de Benelux (helldiest.com/hell-label).
Het nieuwe album bevat acht nummers, goed voor bijna 50 minuten muziek. De doom van het debuut is zeker nog alom aanwezig, maar als geheel is dit tweede album net iets minder somber dan het eerste, en daardoor toegankelijker. De melodieën klinken wat lichter op de hand en er wordt al eens meer tijd genomen voor bv. een epic/thrashy gitaarsolo. De cleane vocals zorgen op zich al voor een goed tegengewicht ten opzichte van de donkerte die meestal in de muziek zit. Behalve veel doom en een klein beetje thrash zit er nog wat grunge (Soudgarden dan) en soms wat desertrock en stoner in. De synths zorgen heel af en toe voor de catchy look & feel van een Ghost. Soundgarden meets doom en dan nog synths erbij, dan heb je al een goed idee hoe Cult Of Scarecrow klinkt op dit album.
In vergelijking met het vorige album zijn de tracks en zeker de intro’s compacter. Opnames en mix zijn prima, muzikaal-technisch is dit top ingespeeld, er zit flink wat variatie in de songopbouw en deze band heeft voor zichzelf moeiteloos een eigen genre uitgevonden. Ondanks de variatie is het bij de eerste luisterbeurten niet altijd makkelijk om de tracks van elkaar te onderscheiden. Nog net iets meer aandacht voor de lyrics/refreinen kan misschien nog wat helpen, al hebben ze bij Cult Of Scarecrow daarin al flinke stappen vooruit gezet.
De beste tracks zijn voor mij Own Worst Enemy, This Blood’s For You en Sacrosanct Man. Cult Of Scarecrow toont op Tales Of The Sacrosanct Man hoe je met kleine ingrepen doommetal catchy kan maken. Dit album loodst deze Belgische band naar de Champions League van de doommetal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00