Home » Danko Jones – Electric Sounds

Danko Jones – Electric Sounds

door Xander Pas
835 views 3 minuten leestijd

Twee jaar geleden bracht Danko Jones zijn tiende studio album, Power Trio, uit. Volgende week is het powertrio terug met goede zin en een enorme bak energie. Electric Sounds is een fris, energiek en erg luid album met 11 nummers die typisch Danko Jones zijn. De band heeft al 11 albums lang een sound die werkt, misschien niet altijd vernieuwend, wel altijd fijn om naar te luisteren ondanks de veel te luide mastering.

Album opener, Guess Who’s Back, is meer dan duidelijk. We hebben het hier over Danko Jones, een band die sinds het ontstaan in 1996 nog nooit teleur heeft gesteld. Wederom raast dit album door de speakers en zal het headbangen snel aan de orde zijn bij het horen van Good Time, want dat komt zeker goed met dit album. Het titelnummer is overigens ook erg fijn. Waar de tekst vrij simpel is, maken de strakke riffs en lekkere drum rolls dit meer dan goed. Sowieso heeft dit een album een fijne energie. Eerlijk is eerlijk, veel nieuws brengt het album nog niet.


Toch wist de band me aangenaam te verrassen met Get High, de vocalen zijn erg fijn en complimenteren de tekst perfect. De opbouw is fijn en het refrein is catchy. Dit doet me denken aan de eerste keer dat ik een nummer van Danko Jones hoorde. Zonder twijfel mijn favoriet op het album en de aanschaf van de CD dubbel en dwars waard. Stiff Competition is dan weer erg stevig. Eerlijk gezegd ben ik niet zo onder de indruk van dit nummer. She’s My Baby valt ook ietwat tegen. Beide nummers zijn onaangenaam gemixt, hebben lyrics die me niet echt weten te pakken en klinken wat eentonig.

Eye For An Eye bevalt dan wel weer erg goed. Wederom een fijne energie met strak instrumentaal werk. De vocalen klinken minder ruw en moedigen weer aan tot headbangen. Een hoogtepunt is het zeker. I Like It, doet zijn naam zeker eer aan. Wederom een erg fijn nummer, wat vooral instrumentaal erg interessant is. Strakke riffs wederom en er is zelfs een koebel te horen, daar zullen de leden van Blue Oyster Cult wel achter staan denk ik zo.

Misschien een ietwat puberale tekst, al is Let’s Make Out best een fijn rock nummer. Ook heb ik het idee dat Danko Jones Stones fans zijn, de band wordt nog even benoemd in het nummer. Zou Hackney Diamonds ook zo’n fijn album als Electric Sounds gaan worden? Ik hoop het. Tot die tijd geniet ik nog even verder en weet ook What Goes Around me te overtuigen. Helaas is het album met Shake Your City dan toch echt tot een eind gekomen. Een stevige afsluiter om vervolgens weer van voor af aan opnieuw te luisteren.

Ondanks een paar mindere nummers, is dit wederom een fijn album van Danko Jones (hoe vaak zou ik die naam nu al genoemd hebben?). Wederom een fijne energieke plaat van een band die nog lang niet uitgeraasd is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00