Home » Dark Symphonica – Immersion

Dark Symphonica – Immersion

door Edwin Knip
148 views 2 minuten leestijd

Dark Symphonica_Immersion_CoverAustralische symfonische metal, een ingewikkeld maar toch compact geheel met een mengeling van klassiek, power-trash en progressive metal.
De band is al sind 2010 actief als instrumentale band. Vanaf 2012 is de band bezig geweest met de opnames van het debuut Immersion. In 2014 kwam de debuut single Scream And Bleed, met een begeleidende videoclip. De hoogste notering in de Australische metallijsten is plaats vier. Het debuut album komt dan eindelijk in 2015. Zanger Sam Wolstenholme (ex Alpin Fault) heeft de band versterkt en zingt het album vol. De band bestaat verder uit bassist Michael Gill, gitarist Raouf Araji en drummer Trystan Jongejan. De band is beïnvloed door onder andere Opeth, Night Wish, Dream Theater en Megadeth. Chains Of Misfortune is de openingstrack van het album, en tevens de single. Complexe  melodieën wisselen elkaar af, bij elkaar gehouden door de hoge, zuivere vocalen van Wolstenholme. Het album telt slechts zeven nummers, waarvan het kortste nummer nog altijd ruim vijf minuten duurt. Envy is wat steviger en sneller. De gitaarpartij blaast het nummer met grote snelheid uit de speakers.
De intro van Estrella is rustig en bedaard, met mooi ingetogen piano spel om dan na anderhalve minuut het nummer werkelijk op gang te helpen. Verder in het nummer gaat het nog eens een versnelling hoger en overheerst een mengeling van drum en gitaarriffs. Uitsmijter en tevens uitblinker op het album is het bijna vijftien minuten durende Goliath. Diverse stijlen en melodieën wisselen zich non stop af, het gaat van zeer stevig tot erg intiem. Evenals bij de andere nummers valt het op dat de zangpartijen gelijk gemixt zijn met de muzikale partijen. De instrumenten zijn er niet ter ondersteuning, maar doen net zo hard mee.
Zeven sterke nummers lang zorgt het album voor voldoende afwisseling en variatie. Lang uitgerekte nummers met sterk uitgedachte composities, een genot om naar te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00