Home » Dark Zodiak – Ophiuchus

Dark Zodiak – Ophiuchus

door Jochem van der Steen
192 views 1 minuten leestijd

Deze Duitse death/thrash metal band deelde eerder het podium met acts als Tankard, Eluveitie en Stillbirth. Dit is hun derde volledige album sinds hun oprichting in 2011.
Het moet gezegd worden, de vocals van Simone Schwarz doen in rauwheid en diepte niet onder voor mannelijke collega’s. Je denkt in eerste instantie dan ook de stem van een langbaardige, grote kerel te horen. Daar zijn wat zanglessen overheen gegaan! Op Invisible Apocalypse laat ze horen ook nog een gemene pig squeal in huis te hebben.
Muzikaal gezien beweegt de plaat zich ergens tussen een mix van death metal en thrash metal. Denk daarbij aan Morbid Angel, Death, Kreator en Sodom.
Dat de band een strakke drummer in huis heeft horen we vooral terug in nummers als Destroy Destruction. De galopperende riffs in combinatie met wat solo’s, zitten zeker goed in elkaar en zijn niet vies van wat groove.
Hoewel met name de bas lekker in de mix staat, is er iets in het algehele geluid dat me tegenstaat. Het klinkt wat vlak, alsof het met goedkope middelen is opgenomen, maar dan zonder de lo-fi charme. Ik heb de indruk dat het bijna een bewuste keuze is om het old school te laten klinken. Als dat zo is, is dat experiment wat mij betreft helaas mislukt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00