Home » Datura4 – West Coast Highway Cosmic

Datura4 – West Coast Highway Cosmic

door Edwin Knip
145 views 2 minuten leestijd

Een fijn mix van boogie, blues en rock vinden we terug op het nieuwe album van de Australische band Datura4.
Een hedendaagse band met een grote waardering voor muziek uit het verleden, dat is Datura4 kort samengevat. De band debuteerde in 2015 met het album Demon Blues waarop jaren zeventig hardrock met bluesrock en boogie uit diezelfde tijd met elkaar vermengd werden. In 2019 werd de line up gewijzigd en ging de band verder met één gitarist in plaats van twee. Ter vervanging werd er een toetsenist toegevoegd.
De band bestaat uit muzikale veteranen die al veel voor de Australische rock hebben betekend. Dom Mariani is de oprichter van de band, hij is gitarist en zanger. De andere bandleden zijn toetsenist Bob Patient, drummer Warren Hall en bassist Stu Loasby. Leuk weetje: de band is vernoemd naar een giftige bloem.
Het album opent met het pscyhedelisch aandoende nummer West Coast Highway Cosmic. Toetsenist Patient weet geweldige tonen uit zijn instrument te halen terwijl het nummer langzaam opbouwt en sneller wordt. Wolfman Woogie is meer een blues georiënteerd nummer inclusief mondharmonica. Het derde nummer is Mother Medusa, en dat is dan weer meer richting de rock. Dus in drie nummers heeft de band al drie verschillende stijlen laten horen.
Toch is het geen samengeraapt baksel, integendeel, de nummers zijn zodanig afgewisseld dat het album meer dan interessant blijft om te luisteren. A Darker Shade Of Brown laat weer een herkenbaar orgelgeluid horen. Het tempo is laag en het refrein blijft hangen in je hoofd. In You Be The Fool gaat de band weer richting de blues terwijl in Get Out een onvervalst boogie nummer neergezet met een opzwepende piano partij.
Dit album is een aanrader voor de liefhebber, maar ook voor degene die zich wil laten verrassen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00