Home » België vs Corona Pt. 2

België vs Corona Pt. 2

door Filip van der Linden
154 views 3 minuten leestijd

De quarantaine-video van de Belgische metalcoreband Fleddy Melculy is ook in Nederland best populair, dus selecteerden we even een paar andere leuke video’s uit België om jullie een half uurtje zoet te houden.
De partythrashers van Turbowarrior Of Steel hebben het betere audiovisuele knip- en plakwerk uit de kast gehaald voor hun Turbosaurus Rex. Zonder het geluid lijkt het wat op een videovergadering, maar met het geluid is het dan weer wel een feestje.

Voor heel wat bands is een lyric video nu de beste oplossing. Maar wat als je in een band zit die instrumentale postmetal brengt. Ook dan kan je nog een leuke video samenstellen. Dat bewijst Turpentine Valley met hun video voor Compassie, een track van hun vorig jaar uitgebrachte album Etch.

Sludgemetalband Stake was niet van plan om Devolution nu als single uit te brengen, maar de song past volgens de band zo goed in dit coronatijdperk, dat ze dat nu toch doen. Waarom, dat leggen ze uit in in volgend statement: ‘At this present time, our every-day emotions are shifting from scared to optimistic, nervous and insecure to hopeful. We have never before experienced anything like this. Our spoilt generation in this country have suddenly been shaken by something uncontrollable; the uncertainty of how things will develop, and each day trying to stay positive; the melancholy of how things were. So many people before us experienced this already: not being able to roam free and be careless. Our hope is that people here, when all is well again (and it will be!) will remember this feeling and thus feel love and understanding for those who experience the pain of not being able to control their own lives and having to be scared and insecure every day. This is an ode to that sentiment. Let there be empathy and care. Let’s recognise how fortunate we are and use this to help others.’ Een video opnemen met de band lukt niet meer, maar ze hebben een interessant staaltje knip- en plakwerk gemaakt met vrij beschikbare beelden. En het is ook een klein beetje een lyric video.

Een lyric video is onder de maatregelen vanwege de coronaviruscrisis overigens voor heel wat bands het enige wat mogelijk is om hun singles te promoten. Wound Collector, de Belgische band die deathmetal en de saxofoon magistraal samenbrengt, heeft een lyric video uit voor No God Without Terror, de tweede single van hun album Depravity. Het nummer werd geschreven kort na de aanslagen op de luchthaven in Brussel, maar de band benadrukt dat het geen anti-moslim-track is, maar een tekst die ingaat tegen alle vormen van extremisme. De gastbijdrage is van Tommy Dählströhm van Aeon.

Een laatste lyric video komt van de Brusselse nu-metalband Through The Void. Diehad dit jaar willen doorbreken met hun EP Aria, maar daar heeft het coronavirus een stokje voor gestoken. Deze Revenge In Forgiveness kan tellen als visitekaartje.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00