Als je zoveel mooie shows hebt gezien is het moeilijk om er een paar favorieten uit te pikken. Toch doe ik elk jaar een poging, dus ook dit jaar weer. Ik heb gekozen voor shows die bijzonder waren vanwege de plek of de sfeer en energie die in de zaal hingen.

White Boy Wasted (Alstadt – Eindhoven)

Insanity + Burgerkill (De Bank – Eindhoven)

Kissin’ Dynamite + Amaranthe + Powerwolf (Effenaar – Eindhoven)

Qua albums kwam er zeker ook veel interessants uit. De volgende platen raakten me het meest:

Judas Priest – Firepower

Verni – Barricade

Ice Nine Kills – The Silver Scream

Dream State – Recovery

Dee Snider – For The Love Of Metal

Daarnaast was ik weer fortuinlijk genoeg kennis te mogen maken met fans, fotografen en schrijvers die ervoor gezorgd hebben dat ik de Zwarte T-shirtjes Familie weer extra heb leren waarderen.