Home » De terugblik van Liza (2019)

De terugblik van Liza (2019)

door Patrick Spruytenburg
104 views 4 minuten leestijd

Dit jaar was ik veel in het zuiden te vinden van Nederland. Voor een aantal shows reisde ik af naar het noorden. Maar het zuiden met Dynamo heeft me veel prachtige shows gegeven.
Met zoveel shows is het lastig om een keuze te maken, maar als je terug kijkt dan komen ze zo naar voren.
– Favoriete shows:
– Enter Shikari (013)
– Parkway Drive (Jera On Air)
– Real Friends (Dynamo)
– The Hunna (Paradiso Noord)
– ROAM (Dynamo)

Waar Enter Shikari bekend staat om hun goede live performance, verbaasde ze me bij 013 nog meer. De energie was insane. Parkway Drive was een tijdje van mijn radar verdwenen. Voor Jera dook ik er weer meer in en de show verkocht me meteen. Real Friends heb ik op de allereerste Mildtfest leren kennen. Ik was meteen verkocht bij ‘Ive givien up on you’
Jankend mee zingen bij de lyrics ‘my dog is the only one that listens to my problems ‘ terwijl Boris 2 maanden daarvoor is overleden raakt je hard. Nog harder, dat er vrienden meteen op me afkwamen ‘Oh ik ging daar echt kapot, om jou’. The Hunna kwam tevoorschijn op spotify bij mijn vriend. Ik was meteen verkocht, terwijl hij dat niet was haha. De live show was ook zo goed. ROAM luister ik al een lange tijd. Ik probeer ze elke keer weer live te zien omdat ze zo goed groeien. In Dynamo gaat het publiek ook altijd zo goed mee. Vergat toch bijna dat ik met mijn camera er stond terwijl ik alle lyrics mee blerde.
10. HalfNoise – Natural Disguise
9. Holy Moly & The Crackers – Take a Bite
8. Wallows – Nothing Happens
7. Lizzo – Cuz I Love You
6. Harry Styles – Fine Line
5. Ariana Grande – Thank U Next
4. ROAM – Smile Wide
3. Fever 333 – STRENGHT IN NUMB333RS
2. Grayscale – Nella Vita
1. Taylor Swift – Lover
Het is dat Harry Styles – Fine Line in december nog uitbracht, anders stond Blood Youth – Starve nog op 10. 2019 heeft veel pop en poppunk me geraakt. Halfnoise mengt verschillende stijlen muziek perfect. Je kan ze een wat vreemde eend in de bijt noemen, maar de muziek klinkt zo lekker. Holy Moly & The Crackers, ohh haar stem en alle instrumenten. Als er een tot 10 optredens van 2019 was, stonden ze er zeker in!
Wallows bracht het perfecte album voor een fijne werkmuziek als ik wat rustigers nodig had. Wat een fijne indie sound! Lizzo is naast haar fantastische self love speeches ook nog een fantastische artiest. Harry Styles zijn fantastische fine line met super sterke teksten kwam op het juiste moment. Het besef dat ik precies zijn muziek nodig had gaf me zoveel rust. Ik ga hem nog kapot draaien in 2020. Zijn openheid is zijn teksten is zo sterk. Ariana Grande laat met Thank U next zien dat ze super sterk is, juist omdat ze zo open durft te zijn over al haar emoties. ROAM heeft met Smile Wide laten zien dat ze fun nummers kunnen maken, maar ook sterke lyrics. Die groeien met grote stappen. Als Letlive. fan kon ik Fever 333 niet ontwijken, maar al probeerde je dat, je wil het absoluut niet!
Grayscale shrok een aantal fans af met hun nieuwe album ‘het is meer pop!’ Met een lijst waar veel pop in staat, moest ik ook even wat inkomen. Maar dat was maar van korte duur. Ik kan niet eens een favoriet nummer van Nella Vita kiezen, ze hebben allemaal wat.
Als je me een paar jaar geleden vroeg of Taylor Swift bij mij op 1 kon staan had ik vol nee gezegd. Haar album 1989 had me weer ‘overwonnen’ en Lover doet dat nog veel meer. Je kan veel van Taylor zeggen, maar nog veel meer dat ze alles zo goed doordenkt en haar emotie en gevoelens verwerkt ze super sterk in haar nummers.
2019 heeft me overwonnen met meer muziek stijlen waar ik van geniet. In 2020 ga ik nog meer naar Dynamo en ga ik Taylor Swift eindelijk live zien. Daarbij probeer ik nog veel meer fotografie en muziek samen te voegen! Daarbij, muziek brengt mensen samen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00