Home » Death From Above – Outrage! Is Now

Death From Above – Outrage! Is Now

door Filip van der Linden
134 views 2 minuten leestijd

Royal Blood was niet het eerste duo dat zich beperkte tot zang, drums en bas en daar succes mee had. Die eer is weggelegd voor het Canadese Death From Above. Royal Blood wist die formule wel beter te verkopen aan een groot publiek. Met Outrage! Is Now doet Death From Above geen poging om de achterstand in te lopen. Ze doen integendeel nog meer hun eigen ding. En dat levert een aangenaam album op dat lekker tegendraads rockt.
 
Dit is het derde album van het Canadese duo Sebastien Grainger en Jesse Keeler. Nog meer dan op hun vorige studiomateriaal krijg je hier ondanks de bescheiden bandbezetting een heel vol en energiek geluid. Zelf noemen ze het punkified disco-rock en dat is wel heel raak omschreven. Single Freeze Me is misschien geen echte disco, maar wel het meest dansbare. Het zit ergens tussen pop en  rock in. Voer voor de alternatieve lijsten op Spotify.
 
De andere nummers zijn rauwer en hoekiger en moeten het meer hebben van de power. In Caught Up gaat het van stoner naar de psych- en fuzzrock en dan weer terug. Op nog andere nummers gaat Death From Above dan weer meer in de richting van de bluesrock (Nomad), poppunk (All I C Is U & Me en Holy Books)  en de sludge (Moonlight). Meestal valt er nauwelijks een genre op te kleven, maar weten ze je als luisteraar te verrassen met een heel gevarieerd album. Ze wilden kijken waar de grens lag van wat ze als geluid konden bereiken met z’n tweetjes en meteen hebben ze die grenzen een paar meter opgeschoven.
Wie nog aanknopingspunten zoekt, vindt die bij Black Rebel Motorcycle Club, Queens Of The Stone Age, The Picturebooks en The Black Box Revelation.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00