Home » Debuutalbum Nijmeegse hardrock/alternatieve rockband Mother Bass

Debuutalbum Nijmeegse hardrock/alternatieve rockband Mother Bass

door hansravensbergen@rockportaal.nl
160 views 3 minuten leestijd

Mother Bass is een Nijmeegse hardrock / alternative rock / grunge formatie, opgericht in 2016.
“We wilden de band oprichten die we zelf op dit moment missen”, aldus zanger Daan Dekker. Al snel werd de EP First Born uitgebracht en speelde de band optredens door het hele land. In 2017 werd naast de optredens hard gewerkt aan het debuutalbum, welke op 15 april 2018 uit zal komen op vinyl en cd (bij Freya Records). Dit gaat gevierd worden met een speciaal optreden in A Good Vibration in Nijmegen. De band zal hier bijna het gehele werk ten gehore brengen, alsmede een inkijk geven in welke muzikale richting de band op zal gaan in de toekomst. Eerder in 2018 werd de videoclip Silver Spoon al uitgebracht, met de indrukwekkende beeldvoering van Maurice Swinkels.
Mother Bass heeft zich als doel gesteld om een household name te worden in de Nederlandse club en festivalscene. “Met zo veel inspiratie en nieuw songmateriaal voel je bijna de verplichting om alles voor deze band te geven – het moet groot worden!”, zegt gitarist Friso Woudstra. Daar voegt drummer Roy Veltien aan toe: “De ogen van de band staan nu gericht op deelname aan de Popronde”.
Biografie
Drummer Roy Veltien (Full Nelson), rocktenor Daan Dekker (Armed Cloud) en bassist Roel van Erp (Ernest van Aaken Band) speelden al geruime tijd in het Nederlandse live circuit. Uit het niets kwam de outsider, gitarist en toondichter Friso Woudstra. Toen waren daar alle ingrediënten en talenten om de band op te richten die alles in zich heeft waar de vier bandleden van houden: Mother Bass. Een hardrockgeluid waarin artiesten als Zeppelin, King Crimson, Soundgarden en Stone Temple Pilots samenkomen. De band staat voor energieke en veelzijdige live optredens die voorbij vliegen. Geen gimmicks of crowdpleasing, geen sing-a-long clichés, geen hippe sounds. De band wil muzikaliteit, performance, originaliteit en een tijdloos rockgeluid. Mother Bass wil elk podium betreden en heeft inmiddels al op podia gestaan als Noordkade, Altstadt, The Box, Popei en Extase. Daarnaast organiseert de band zijn eigen hard rock festival, Onder de Radar (ODR).
In samenwerking met producer Wouter Budé (o.a. Navarone en Orgel Vreten) brengt de band in april 2018 het debuutalbum Mother Bass uit bij Freya Records. De eerste single Silver Spoon is met een stijlvolle videoclip onder regie van Maurice Swinkels (Legion Of The Damned) gelanceerd op 2 januari 2018. De band wil met zijn muziek iedereen bereiken, ook niet-rockliefhebbers. Ze hebben de songs. Rock is nu van alle generaties. Mother Bass is de band die ze zelf gemist hebben de afgelopen tien jaar!
Debuutalbum Mother Bass verschijnt op 15 april 2018 op Freya Records. Een recensie van dit album wordt rond deze datum gepubliceerd.
Informatie
Website: http://www.motherbass.com
Facebook: http://www.facebook.com/motherbassband
YouTubekanaal: https://www.youtube.com/channel/UC4j8InTMHD_qsKRqeuYgDVw
Freya Records: http://www.freya-records.com
Webstore: http://www.fmls.biz (bestel hier het album!)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00