Er is nog een band toegevoegd aan de affiche van W-Fest, het Belgische festival dat zich toelegt op synthwave en popmuziek uit de jaren ’80. Voor de Definitivos wordt het festival één van de haltes op de tournee waarmee ze hun 40-jarige bestaan vieren.

 

De Definitivos brengen vooral punkrock, maar de band maakte in de jaren ’80 ook een coldwaveperiode door. De Kortrijkse band speelde in zijn eerste bestaansperiode, van 1979 tot 1985, o.m. als support voor Deutsch-Amerikanische Freundschaft (DAF). Sinds 2012 is de band opnieuw samen in de bijna-originele samenstelling. Het feestjaar voor de 40ste verjaardag werd eind vorig jaar reeds ingezet met een show in Sint-Niklaas waar generatiegenoten als Red Zebra en De Brassers aantraden.

 

Op W-Fest krijgen de Definitivos het gezelschap van o.m. Echo & The Bunnymen, Killing Joke, The Primitives, The Blow Monkeys, The Stranglers, The Human League, Red Zebra, Sigue Sigue Sputnik, Siglo XX en New Model Army.

 

De enige Nederlandse band die aantreedt op het W-Fest in Waregem is de Time Bandits. Deze band van Alides Hidding had in de jaren ’80 een reeks hits (Live It Up, I’m Specialized In You, Listen To The Man With The Golden Voice, I’m Only Shooting Love, Endless Road, …). De band bestaat nog steeds, maar treedt niet zo vaak meer op.