Home » Anemone – Beat My Distance

Anemone – Beat My Distance

door Edwin Knip
98 views 1 minuten leestijd

Frisse lenteklanken afkomstig uit Montreal, Canada.
Anemone is het alter-ego van Soldevila, geboren en getogen in Montreal. Ze groeide op met klassieke muziek en werd geschoold in jazz muziek. Aan het eind voor haar opleiding kwam ze in aanraking met rockmuziek, en dan voornamelijk Krautrock van Neu en Can. Ze reisde als fotografe en filmmaakster rond toen ze begin twintig was. Om zich af te zetten tegen haar muzikale opvoeding verdiepte ze zich in California in de psychedelische kant van de muziek en in Frankrijk in punk en new wave.
De invloeden zijn duidelijk te horen op het album Beat My Distance. Het is een psychedelische reis geworden, doorspekt met experimentele muziek evenals punk en new wave invloeden. De stem van Soldevila is licht en helder en geeft zo een zonnig accent aan de nummers. Al vanaf de eerste tonen van On My Own kom je een andere wereld binnen.
Memory Lane is een lekker gemoedelijk nummer gedragen door een orgel en lome drumslagen. Sunshine (Back To The Start) is wat meer uptempo en in Endless Dive wordt het weer wat experimenteler.
Soldevila weet in de negen nummers goed te variëren binnen de grenzen van psychedelische muziek. Het klinkt zomers en vrolijk, het is muziek om heerlijk op weg te dromen. Een verfrissend album van een artiest met een duidelijke eigen stijl.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00