Home » Onydia – Reflections

Onydia – Reflections

door Edwin Knip
141 views 1 minuten leestijd

Opzwepende progressive metal uit Italië.
Onydia ontstaat als zangeres Eleonora Buono, drummer Luca Zamberti en gitarist Daniele Amador in maart 2016 de band Elarmir verlaten. Ze hebben dan al het podium gedeeld met grote namen als Arch Enemy, Epica, Amorphis en Sirenia en besluiten verder te gaan met een nieuw project onder de naam Onydia.
Het debuutalbum is hard en melodieus. Meteen vanaf het begin van The Unknows ligt het volume hoog, stevig drumwerk en ruige gitaar akkoorden, overgoten met een overdaad aan toetsenpartijen. De naam Onydia is gemaakt uit twee Griekse woorden, oneiro betekent droom, diafanis betekent transparant. De naam Onydia staat voor de voorstelling van een surrealistische droom in de echte wereld, een mystieke droom, onze emoties terwijl we kunst beoefenen.
Ook Breath is een uptempo nummer met stevige riffs. De stem van Buono is mooi en kristalhelder, de tegenhanger van de zware gitaarpartijen. Silence begint rustig, met een piano partij die ook het hele nummer zal sturen. Regelmatig komt er een storm van geluid door het nummer in, snel gitaarwerk en stevig drumwerk. My Paradise is iets later dan toch wel het echte rustpunt op het album. Mooie lange gitaarsolo’s krijgen hier alle ruimte.
Met Diafania sluit het album af. Acht zeer gevarieerde nummers zijn er dan te horen geweest waarin de grootste gemene deler toch de stevige gitaar riffs van Amador en de heldere vocalen van Buono zijn geweest. Nummers die de band bestaansrecht geven en samen een goed samenhangend album vormen. Afwisseling genoeg en ook bij een tweede luisterbeurt vallen er weer nieuwe dingen te ontdekken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00