Home » Defy Your Dreams – Symphonies For The Unknown

Defy Your Dreams – Symphonies For The Unknown

door Maurice van der Zalm
178 views 2 minuten leestijd


COVER_Defy Your Dreams_FullBegin februari kwam het Noord-Duitse Defy Your Dreams op de proppen met het album Symphonies Of The Unknown als opvolger van de debuut-EP Curtains. Het nieuwe album is de vuurdoop voor zanger Benjamin Stelter die begin 2015 de gelederen kwam versterken. Een stevig geluid naast de vocalen van bassist Niklas Teschner en gitarist Nicals Brinkmann. De band uit de buurt van Bremen laat in de twaalf nummers op het album een mix horen van metalcore en nu-metal.

Vooral in de nummers A Siren’s Call en Symphonies Of The Unknown is juist deze mix goed hoor- en voelbaar. Het geluid hierin is stevig en afwisselend en heeft vooral een goed opzwepend karakter. Een opzwepend karakter dat bijvoorbeeld ook Slipknot in de finesse uitvoert. Daarbij bevatten diverse nummers een ijzersterke riff die meteen groovend de toon zet. In The Hell We Stand past het naast de clean vocals, die richting het geluid van een band als Eskimo Callboy gaan, heel goed. Daarnaast ligt de groove ook ten grondslag aan de opener Cherries & Gold, maar bovenal in het hoogtepunt van het album No Luck For Mirrors Shards. De samenzang in de refreinen klinkt vol en aanstekelijk. Na ongeveer anderhalve minuut krijgen na de clean vocals zo’n gebruikelijk blaststop die gevolgd wordt door een diepe gortdroge riff en dito grunt die bijvoorbeeld in Memorial van Caliban ook zo lekker je trommelvliezen teistert. Het verbaast dan ook niet dat deze band reeds in 2012 naast Caliban op de affiche stond. De afwisseling en het samenspel van grunts en clean vocals wordt regelmatig gebruikt in de composities. In het zware Pos(i)tive wordt die balans op een presenteerblaadje aangedragen en hoeft Oliver Wellbrock de voorzet alleen maar in te koppen met zijn genadeloze drumwerk.
Naar het einde van het album lijkt de band zich meer te richten op een breder publiek. De laatste vier nummers liggen goed in het gehoor en zijn vrij gangbaar. Het zijn nummers die het goed in een livesetting gaan doen, vooral door het refrein in een nummers als Valve Nights. Het kan echter ook zijn dat ik naarmate het album vordert, meer gewend raak aan het geluid van deze band. Neemt niet weg dat ze nummers schrijven die een groot aantal mensen zal aanspreken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00