Home » The Gathering – TG25 – Live in Doornroosje

The Gathering – TG25 – Live in Doornroosje

door Maurice Tonies
269 views 3 minuten leestijd

The Gathering - TF25 LiveOnder de noemer  25 Years Of Diving Into The Unknown speelden The Gathering twee shows om hun 25-jarig jubileum te vieren. Deze twee shows waren in no-time uitverkocht en zo stonden er op die bewuste 9 november tot tweemaal toe flinke rijen buiten het Doornroosje in Nijmegen. Velen konden er niet bij zijn en aan het verzoek of er meer van deze shows gedaan zouden worden werd niet voldaan. Voor wie er niet bij kon zijn of nog wil nagenieten is er nu de live-registratie.
The Gathering is in de afgelopen jaren continu in beweging geweest. Zo kent de formatie verschillende bezettingen, waarbij natuurlijk het vertrek van zangeres Anneke van Giersbergen een grote aderlating was voor de band in 2007. Er is echter nog veel meer veranderd in de loop der jaren. Zo was ooit de sound vele malen harder en hoorden we zanger Bart Smits heerlijke grunts vertolken en ook de intrede van zangeres Silje Wergeland deed de sound weer iets veranderen. Alle facetten van 25 jaar The Gathering kwamen in Doornroosje in Nijmegen aan bod en op de live-registratie doen ze het nog dunnetjes over. Zo start de show met een gezamenlijk Saturnine waarbij The Gathering met alle leden en ex-leden, op het podium staat, maar vervolgens is het meteen tijd voor de grootste hit Strange Machines.
In de loop der jaren heeft de band diverse stijlen zich eigen gemaakt. Elke periode wordt tijdens deze show belicht. Zo horen we de hardere periode waarin Bart Smits deel uitmaakte van de groep. Zijn harde grunts klonken heerlijk door de uitverkochte zaal in Nijmegen, maar nu ook op TG25 – Live in Doornroosje. Er is op dit live-album niet geknipt, waardoor de luisteraar het gehele optreden te horen krijgt. Het nieuwe Doornroosje beschikt over een mooi zaalgeluid, waardoor de geluidsopnames ook van hoog niveau zijn. Tevens is er gewaakt voor het te clean mixen. Regelmatig wordt het publiek te veel weggefilterd, waardoor je nog niet het idee hebt dat het om een liveshow gaat. De ultieme manier om een show opnieuw te kunnen beleven is het uitbrengen van een dvd of bluray. Hier heeft de band helaas niet voor gekozen. Dit zou, naar eigen zeggen, ten koste gaan van de ruimte in de zaal en het plaatsen van diverse camera’s zou het intieme effect wegnemen. Wie dan ook de show wil zien kan op diverse videokanalen terecht, want vele bezoekers hebben wel iets van deze show gefilmd.
TG25 – Live in Doornroosje is een prima manier om na te genieten van een mooi jubileum. De schitterende stem van Anneke van Giersbergen mag er zijn, maar ook over de huidige zangeres Silje Wergeland hoeft de band niet te klagen.  Oud & nieuw materiaal wisselt elkaar goed af in deze show, waardoor de fan van weleer zijn hart kan ophalen en ook de liefhebbers van nu een aantal bekende nummers voorbij hoort komen. Ook zijn er verrassende combinaties te horen waaronder het duet Afterwards waarop we Bart en Anneke samen horen zingen. Voor elk wat wils om dan maar over de afsluiter I Can See Four Miles nog maar te zwijgen……

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00