Home » Deleyaman viert vinyl release met optreden in Nijmegen op 7 april

Deleyaman viert vinyl release met optreden in Nijmegen op 7 april

door Ron Schoonwater
138 views 2 minuten leestijd

Op 4 april komt het album ‘The lover, The stars & The citadel’ van Deleyaman uit op vinyl via Sonic Rendezvous. Om de vinyl release te vieren komt Deleyaman op vrijdag 7 april naar Nijmegen voor een bijzonder optreden in de Thiemeloods.
Platomania noemt ‘The lover, The stars & The citadel’ “Een heerlijk album om bij weg te dromen. Een album van een verstilde schoonheid.” Beluister het album via Bandcamp.
Deleyaman bestaat uit zanger en multi-instrumentalist Aret Madilian en zangeres Beatrice Valantin. ‘The lover, The stars & The citadel’ is hun zevende studio album. Het album bevat elf nummers en een bijzondere gastrol van Brendan Perry (Dead Can Dance). Hij speelt de Griekse bouzouki op ‘Escape’ en heeft de percussie van ‘Autumn Sun’ voor zijn rekening genomen.
Zowel Aret en Beatrice zijn autodidacte muzikanten met verschillende culturele achtergronden. Aret heeft een Grieks-Armeense achtergrond en groeide op in Californië, Beatrice is van Franse komaf. Deze combinatie zorgt voor de bijzondere alchemie van Deleyaman. Hun unieke muzikale universum wordt gevormd door oprechtheid en een veelzijdige belevingswereld.
De muziek van Deleyaman biedt een tegenwicht aan de snelheid van het digitale tijdperk en de oppervlakkigheid van de consumptiecultuur. Het is muziek die je laat nadenken en laat realiseren dat tijd het kostbaarste goed is. De teksten op ‘The lover, The stars & The citadel’ zijn geïnspireerd door thema’s als liefde, eenzaamheid en opstand.
Deleyaman website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00