Home » Delorentos – Night Becomes Light

Delorentos – Night Becomes Light

door Filip van der Linden
252 views 2 minuten leestijd

Night Becomes Light, het vierde studio-album van de Ierse poprockband Delorentos, verscheen zopas in de Benelux op Gentlemen Recordings en Mass Market Recordings. De plaat werd reeds in 2014 uitgebracht in Ierland en de UK, maar ter ondersteuning van een Nederlandse tournee werd een heruitgave gemaakt.
Delorentos bestaat sinds 2005 en is in eigen land razend populair met zijn catchy indiepop. Hun sprankelend en dromerig gitaarwerk doet soms denken aan The Maccabees, Air Traffic, Arcade Fire en het recente werk van U2. De singles Show Me Love en het heel meezingbare Forget The Numbers scoorden hoog in de Ierse hitlijsten. Het viertal weet duidelijk hoe ze een pakkend nummer moeten schrijven en hoe ze een leuke melodie moeten spelen. Semi-akoestisch drama in zijn puurste vorm.
Er staat nog wel meer radiovriendelijk hitpotentieel op dit album. Home Again moet zeker de fans van Bear’s Den, Ed Sheeran, Elbow of Strand of Oaks weten te bekoren.  Met Everybody Else Get Wet spreken ze ook de iets alternatievere poprockfans aan.
 
Doorgaans zijn de nummers op Night Becomes Light een beetje braaf, maar wel catchy. Een mooi voorbeeld daarvan is het lekker melancholische I Will Not Go. De titel van Fits (Too Drunk To Drive) doet je hopen dat Delorentos toch eens lekker buiten de lijntjes gaat kleuren en bijvoorbeeld eens een rechtdoor-rechtaan rocknummer gaat brengen, maar die verwachting wordt niet helemaal ingelost.
 
Night Becomes Light is gesneden koek voor wie houdt van dromerige, melancholische poprock. Als Delorentos op de radio gespeeld wordt, krijg je ze gegarandeerd niet meer uit je hoofd.
https://www.youtube.com/watch?v=XBkofyZgbG0
https://www.youtube.com/watch?v=367WKe4mjpQ
 
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00