Depths Of Kronos – From The Void


Noord-Brabant is de provincie voor metal muziek. Geen Noord-Holland of Flevoland. Noord-Brabant. Depths Of Kronos komt uit die provincie en heeft met From The Void een EP uitgebracht waar fans van Amerikaanse en Scandinavische death metal zullen watertanden.
From The Void klinkt meer death metal dan melodische death metal, wat voornamelijk door nieuwe grunter Tijn komt. Zijn grunt lijkt daadwerkelijk uit de Depths Of Kronos te komen. De hakkende melodische trashriffs zijn eveneens minder aanwezig op deze plaat, waardoor het meer een death festijn wordt dan een melodisch death feestje. Waarmee ik niet wil zeggen dat er iets mis is met melodie. Integendeel. Het is alleen minder te horen op dit album. Bewuste keuze of niet, het maakt dit album sterker. Death metal past meer bij het nieuwe logo van de band, past meer bij het artwork van Maxwell Aston en past meer bij de zang. Heirs of Darkness is daar een mooi voorbeeld van: een puur death metalnummer met diepe grunts, logge riffs en snelle drums. Blastbeats en zware riffs zijn toch wel de pilaren van het death metal genre. Op Blind World en Corrupted Campaign horen we meer melodie en toch blijven dat death metal nummers. Het zijn twee nummers waarin je duidelijk de verschillen hoort tussen Amerika (Blind World heeft een riff die aan Machine Head doet denken) en Scandinavië (het intro van Corrupted Campaign doet aan Monochromatic Stains van Dark Tranquillity denken).
Conclusie: Depths Of Kronos is een death metalband die melodische death metal maakt. De balans tussen de twee genres hebben ze bijna gevonden op From The Void. Zet dit album op in Scandinavië of Amerika en ze geloven nooit dat deze band uit dat koude kikkerlandje komt. Uit Noord-Brabant om precies te zijn. Een provincie om trots op te zijn met dit soort bands.
Op een schaal van 1 tot 10:
8

Related posts

Hawkwind – Stories From Space and Time

Benighted – Ekbom

Heleven – New Horizons part 2