Home » Devilish Impressions – Postmortem Whispering Crows

Devilish Impressions – Postmortem Whispering Crows

door Filip van der Linden
149 views 2 minuten leestijd

Devilish Impressions is een Pools melodieus blackmetalgezelschap dat geregeld de deur openzet voor epische rock. Dat maakt dat hun blackmetal vaak genietbaar is voor een heel breed metalpubliek en dat deze Polen zo een beetje ambassadeur zijn voor blackmetal. Ze werken al een hele tijd met die formule, maar elke release brengt nieuwe verrassingen.
Bij het Nederlandse label Non Serviam Records brachten deze Polen zopas een EP uit met drie tracks. Die beantwoorden aan alle definities van (melodieuze en bij momenten atmosferische) blackmetal, maar dan opgeleukt met elementen uit de klassieke heavymetal, death en epische stadionrock. Het blijft donker en dreigend, maar het is al bij al vlot verteerbaar, voor wie bv. al deathmetal goed vindt, maar doorgaans blackmetal aan zich voorbij laat gaan.
Dvma, de eerste track, is knap opgebouwd en heeft een bijna perfecte productie. Ergens halfweg komt een hairmetal-gitaarsolo voorbij, nadat eerder al gotische koortjes op de achtergrond te horen waren. De formule werkt wonderwel.
Cingvlvm Diaboli opent vanuit de hoek van de death- en extreme metal en een stuk minder melodisch en ook minder toegankelijk. Dat verbetert onderweg, maar deze track blijft wel een taaie brok omdat de opbouw weinig organisch is. Het heeft meer van oldschool deathmetal met nerveueze tempowisselingen. Blackmetal is hier ver weg, tenzij misschien nog in de lyrics. De voice-over op het einde is een goede vondst, maar dan is het kalf eigenlijk al verdronken.
Interregnvm doet in de intro denken aan Amon Amarth, met het tempo en de melodielijnen die zij al eens gebruiken voor hun vikingdeathmetal. Daarna schuiven ze bij Devilish Impressions meer op naar blackmetal met een pompende bas en veel melodie. Hier komt tweemaal een heavymetalsolo met epische proporties langs, maar die kunnen hier de blackmetalgrowl net iets minder compenseren dan op Dvma. De growls domineren te sterk in het begin van de track om hem nog toegankelijk te kunnen noemen.
Epic blackmetal zou ook een juiste term geweest zijn voor deze EP van Devilish Impressions. Heel benieuwd naar wat dit live geeft, want het evenwicht in de mix is heel belangrijk voor dit heerlijke gerecht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00