Home » Deze Moeders Neuken Gratis – Swingers

Deze Moeders Neuken Gratis – Swingers

door Jochem van der Steen
1,1K views 2 minuten leestijd

Daar zijn ze weer, de in roze bivakmutsen gehulde Grootmeesters van Geilheid, de Maestro’s van Masturbatie, de Smerige Sjeiks van Deze Moeders Neuken Gratis: Richard Kaas, Johannes  Von Langstaaf, Bas Taart en Snarpel Slagstaaf.

Zoals op hun eerste album zijn de teksten weer gebaseerd op seks contactadvertenties. Waar op het vorige album soms nog zo voorzichtig werd gespeeld met andere genres, zoals een maagd zou doen met een clitoris, komen ze hier overduidelijk naar voren.  Zo heeft Sexpop Te Huur een licht stoner toontje. LUL gaat van poppunk naar garagerock. Sissy’s Meer Dan Welkom heeft wat funkies en zit vol swagger. Tender Dating is straight up punk ‘n’ roll. Swingers heeft een wat meer stampend metal geluid. Geil Pijpsletje klinkt met het vrolijke gitaarriedeltje als een Coldplay of Snow Patrol song. Voordat we denken dat ze naar een radiohit zoeken volgt Fuckbuddy waar het gitaargeluid soms verrassend genoeg klinkt als een natte wind. Op Ballbusting komt hun beste imitatie van The Hives zonder twijfel het meest opzwepende nummer van het album en niet alleen door de tekst ‘’ík heb zin om iemand in zijn ballen te trappen’’. Pareltje dit. Een briljante vondst is dat de zogenoemde ‘’alarm clock riff’’ van Maaike’s Lieve Voeten daadwerkelijk vooraf wordt gegaan door het geluid van een klok. Afsluiter is het hoekig startende, maar bijna symfonische eindigende Nepprofiel.

De vocalen klinken wederom als van een verkouden kikker die klaarkomt. Niet veel nieuws onder de zon vergeleken met het vorige album. Als je niet genoeg walgt van de met seks doordrenkte teksten bestaat er een grote kans dat je afhaakt vanwege die stem. Echter, als je zowel de lol en tragiek weet te onderkennen van de teksten zul je ook de charme daarvan in kunnen zien. Muzikaal is dit album echter zeker een stap voorwaarts op het eerste. Het rauwe daarvan was heel tof, maar om verveling te voorkomen is de getoonde creativiteit zo broodnodig als glijmiddel bij anale seks.

Bonuspunten voor het feit dat de albumhoes wederom, zoals de vorige keer, een ode is aan een bekend kunstwerk. Dit keer American Gothic van Grant Wood.

Love it or hate it. Maar kunnen we niet beter liefhebben dan haten? En is dat ook niet de rode draad van al die seksadvertenties uiteindelijk?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00