Home » Dianne van Giersbergen presenteert nieuw metal soloproject Dianne

Dianne van Giersbergen presenteert nieuw metal soloproject Dianne

door Maurice van der Zalm
1,2K views 3 minuten leestijd

“Render me lost, all that I’ll have,

I’ll forgo but not my quest”

‘After the Storm’ is de langverwachte eerste solo-single van Dianne van Giersbergen (ex-Xandria; frontvrouw van Ex Libris), uitgebracht onder haar eigen naam DIANNE. Geproduceerd en mede geschreven door geluidstovenaar-muzikant Joost van den Broek (Powerwolf, Epica, Ayreon) als toetsenist. Ook de rest van de muzikanten bestaat uit louter internationaal gevierde veteranen: Isaac Delahaye (Epica) op gitaar, Johan van Stratum (Blind Guardian, Stream of Passion) als bassist, en Koen Herfst (Van den Berg, Armin van Buuren) op drums. DIANNE is symphonic epic metal, het is power metal en het wordt overgoten met Dianne’s karakteristieke, dramatische operastem.

‘After the Storm’ wordt uitgebracht op 14 februari 2023 – op Valentijnsdag. Dianne: “Ik heb deze datum heel bewust gekozen om te benadrukken dat de cirkel rond is met de laatste single die ik in 2017 uitbracht met Xandria: ‘Queen of Hearts Reborn’. DIANNE’s debuutsingle gaat over voor jezelf opkomen en je positie als pion in andermans oorlog opgeven. De teksten zijn autobiografisch en bespreken mijn emotionele achtbaan van woede, verraad, berouw – maar ook mijn vooruitziende blik van een nieuwe dageraad en het doel om er sterker uit te komen. Een oprecht verhaal, vastgelegd in een filmische video (door de Nederlandse symfonische gothic rockband Blackbriar) die de release van de single zal begeleiden.”

DEBUUTALBUM ‘SOULWARD BOUND’ UITGEBRACHT OVER 5 JAAR; VERSPREID OVER 10 SINGLES

Op 13 september 2022, exact vijf jaar na haar vertrek bij Xandria, kondigde Dianne haar terugkeer in de symfonische metal aan via haar eigen soloalbum ‘Soulward Bound’ – met ‘After The Storm’ als eerste single. De albumtitel belichaamt de gedrevenheid en toewijding die Dianne op haar reis leiden om zichzelf terug te vinden. Om het album haar reis te laten weerspiegelen wordt ‘Soulward Bound’ op een nieuwe en onconventionele manier uitgebracht: verspreid over 5 jaar, met 2 singles per jaar.

Liefhebbers van Dianne’s zang in Xandria – maar ook fans van bands als Nightwish, Epica en Powerwolf – kunnen bij DIANNE hun epic/power/symfo metal-hart ophalen.

BIO

Dianne van Giersbergen (1985) is een Nederlandse dramatische sopraan, vooral bekend als voormalig frontvrouw van de Duitse symfonische metalband Xandria waarmee ze de wereld rond toerde en twee albums en een EP uitbracht via Napalm Records, respectievelijk ‘Sacrificium’ (2014), ‘Fire & Ashes’ (2015) en ‘Theater of Dimensions’ (2017). Momenteel is Dianne frontvrouw van progressieve metalband Ex Libris, die ze oprichtte in 2004 en die tot nu toe drie albums heeft uitgebracht: ‘Amygdala’ (2008), ‘Medea’ (2014) en het meest recente derde album ‘ANN’ in 2019.

Dianne deelde daarnaast het podium met Ayreon tijdens diens ‘Into the Electric Castle’ shows (2019) en is tevens te horen op Powerwolf‘s ‘The Sacrament of Sin’ (2018), Ayreon’s ‘Transitus’ (2020) en Amorphis’ ‘Halo’ (2022).

Dianne kreeg haar eerste zangles op vierjarige leeftijd en begon in 2005 haar bachelor Klassieke Muziek & Opera aan het ArtEZ Conservatorium. Ze studeerde in 2009 (bachelor) en in 2012 (master) beide cum laude af.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00