Dikke Dennis & De Røckers – Achter Het Station (7”)

Ja, dit is geen volledig album en doorgaans tref je alleen album reviews aan hier. Echter, voor Dennis maken we graag een uitzondering. Ik verzamel de reeks singles van  Dikke Dennis & De Røckers trouw als fysiek exemplaar. Ja, het kost wat moeite na een paar minuten van kant A naar B om te schakelen. Maar alleen al vanwege het toffe artwork op de hoes is het al de moeite waard. Elke single heeft een afbeelding van Dikke Dennis als een soort superheld. Erg tof.

Na Pre Historisch Beest, Rot Toch Op en Nee Heb Je is dit dan alweer de vierde single in de reeks. Op kant A treffen we Achter Het Station aan. Dennis bezingt hier de tragische toestand van een heroïnehoer die werkzaam is achter het genoemde station. Kant B, Verdomme Ik Doe Het Wel Alleen is een heuse Doe Maar cover. Osdorp Posse ging Dennis hiermee al voor, maar de onvervalste rock ‘n’ roll die hierin wordt gestopt overtreft dat naar mijn mening toch.

Dennis is natuurlijk niet de allerbeste vocalist. Dat hoeft ook niet, want de man ademt rock ‘n’ roll uit en dat verraadt zijn stem ook. Rauw, ongepolijst en recht uit het hart. Tel daarbij de ruige riffs en krachtig drumwerk op en je hebt gewoon een lekkere punkrock single.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia